Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Frederikshavn Kommune femdoblede sit årlige klimamål sidste år

Torsdag 26. maj 2016 kl: 21:24
Af: Jesper Christensen

En ny opgørelse viser, at Frederikshavn Kommunes arbejde med at reducere CO2 udledningen går over al forventning. I 2007 blev målet sat til 3 procent om året. Sidste år lykkedes det for Frederikshavn Kommune at skære 15,5 procent af sin CO2-udledning

Biogasvarebiler, isolering og ventilation er nogle af de konkrete tiltag, som Frederikshavn Kommune har ført ud i livet til gavn for klimaet i det forløbne år - og som nu har bidraget til, at Vendsyssels nordligste kommune har skåret 15,5 procent af sin CO2-udledning i 2015. I 2007 satte Frederikshavn Kommune sig et mål på 3 procent årlig CO2-reduktion og blev Danmarks første Klimakommune.


- Energi er et prioriteret vækstspor i Frederikshavn Kommune. Derfor er det vigtigt at vores klimaindsats viser, at vi som virksomhed går foran, både i forhold til energibesparelser og energirenovering, og også viser vejen i forhold til nytænkning på transportområdet, siger Bo Niebuhr, der er afdelingsleder i Ejendomscenteret i Frederikshavn Kommune.


Det er Frederikshavn Kommunes mål at blive 100 procent forsynet med vedvarende energi i 2030. For at opnå det, har kommunen fokus på, at energioptimere kommunale ejendomme og forbedre brændstoføkonomien i transport. Derudover prioriterer Frederikshavn Kommune at opføre energirigtige byggerier og blandt andet rådgive borgerne om energirenovering i private hjem.


- En sådan ambition kræver, at vi er opmærksomme på at sprede de gode budskaber, og på at skabe synergi imellem de konkrete tiltag, som kommunen gør inden for energiområdet og de tiltag, som vi ønsker at inspirere private boligejere til også at se potentialet i, siger Bo Niebuhr.


For at komme i kontakt med borgerne har Frederikshavn Kommune blandt andet Energibyen, der har været igangsætter på en række projekter, som netop involverer biogas til transport. Porteføljen tæller Danmarks første regionale busrute på biogas mellem Frederikshavn og Aalborg, en biogastankstation etableret af HMN Naturgas og bybusser på biogas i Frederikshavn.


Fakta om Klimakommuneaftalen 
  • Klimakommuneaftalen er en aftale mellem foreløbig 72 danske kommuner og Danmarks Naturfredningsforening
  • En klimakommune-aftale med Danmarks Naturfredningsforening forpligter kommunen til at nedbringe CO2-udslippet fra egne aktiviteter med minimum to procent om året
  • Frederikshavn Kommune satte målet til 3 procent om året
  • Aftalen hjælper kommunen til at iværksætte konkrete initiativer til fordel for klimaet på lokalt plan




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst