Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION

Digitalisering og adgang til data vil styrke håndhævelse

Onsdag 25. maj 2016 kl: 15:50
Af: Redaktionen

Styrk håndhævelsen på transport- og logistikområdet gennem øget digitalisering og adgang til data. Det var det klare budskab som ITD’seuropapolitisk chef Karen Roiy sendte, da hun tirsdag i Bruxelles præsenterede sit indlæg på en international workshop om håndhævelse af love og regler i transportsektoren

Digitaliseringen får stadig større indvirkning på myndighedernes og virksomhedernes dagligdag - det gælder også på transport- og logistik-området, hvor brugen af data hele tiden finder større anvendelse.

 
- EU-Kommissionen er på vej med en vejpakke, der skal bidrage til at løse nogle af de udfordringer, vejgodstransporten står over for. Samtidig har kommissionen en vision om et digitalt indre marked. De fleste parter er enige om, at den vigtigste vej til at løse den internationale transportbranches udfordringer er bedre håndhævelse, og en øget digitalisering af sektoren samt brug af nye teknologier vil kunne bidrage hertil, siger Karen Roiy. 


Hun peger på, at det kræver en fælles tilgang på tværs af landene og en åben dialog mellem branchen og myndighederne, hvis man skal komme i mål.


- Vi er nødt til at finde fælles fodslag på tværs af EU, der kan sikre, at vi får mest mulig værdi ud af digitaliseringen af sektoren. Det kræver fælles standardiseringer af de dokumenter, som skal digitaliseres, samt adgang til data og dermed en opblødning af enkelte EU-landes datalovgivning. Det kræver også, at myndigheder i alle lande anerkender elektroniske dokumenter ved for eksempel vejsidekontroller. Der venter os mange muligheder for at udnytte de tilgængelige teknologier i markedet til gavn for hele branchen, påpeger Karen Roiy og henviser eksempelvis til, at den nye tachograf, som kommer i 2018, kan spore grænsekrydsninger via GPS. Kombineret med det elektroniske fragtbrev kan det bidrage til en stærkere håndhævelse af for eksempel cabotage, der igennem flere år har været bredt omdiskuteret på tværs af de europæiske lande.

 
Karen Roiy fremhæver samtidigt, at digitalisering og adgang til data vil kunne bidrage til en mere målrettet kontrol, som man kender det fra Storbritannien. Hvis myndigheder har fyldestgørende oplysninger om, hvorvidt en virksomhed overholder, har få forseelser eller systematisk overtræder lovgivningen, kan det give anledning til en mere målrettet kontrol. 
 

- Digitaliseringen og teknologierne udvikler sig hurtigt og skaber mange muligheder for den fremtidige kontrol og håndhævelse inden for branchen. Det er derfor afgørende, at nye teknologier og digital håndhævelse er tænkt ind i den kommende lovgivning fra kommissionen, siger Karen Roiy.
 

På konferencen, der var arrangeret af CORTE og CVSA USA, deltog organisations- og myndighedsfolk fra EU’s 28 medlemslande og USA. Formålet med konferencen var erfaringsudveksling omkring de udfordringer, man oplever, når det gælder håndhævelse af love og regler.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst