Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ledere forventer stigende omsætning og problemer med at rekruttere nye medarbejdere

Tirsdag 24. maj 2016 kl: 13:18
Af: Redaktionen

Lederne i dansk erhvervsliv ser frem til et positivt andet halvår af 2016. Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne, der er baseret på svar fra 1.619 ledere i den private sektor, kalkulerer to ud af tre ledere med stigende omsætning og produktion de næste seks måneder. På beskæftigelsesområdet er forventningen, at resten af 2016 vil byde på et uændret eller stigende antal medarbejdere. Undersøgelsen viser også, at næsten en tredjedel af lederne imødeser problemer med at rekruttere den ønskede arbejdskraft


Ifølge undersøgelsen forventer 67 procent af lederne, at det næste halve år vil byde på stigende omsætning i virksomheden, 27 procent svarer ”omtrent uændret”, mens seks procent af lederne imødeser et halvår med faldende omsætning.


Samme tendens ses, når det gælder virksomhedens produktion og overskud. 64 procent regner med, at produktionen går i vejret, og 61 procent tror, at overskuddet stiger. Henholdsvis fem og otte procent af lederne forventer, at andet halvår af 2016 vil byde på faldende produktion og overskud.


Tror på stigende eksport
Trods international usikkerhed på aktiemarkederne og lav vækst i EU-landene er der blandt lederne også forventning om, at andet halvår af 2016 bliver positivt for de eksporterende danske virksomheder. 56 procent af lederne kalkulerer med stigende eksport, og det er en stigning på fire procentpoint sammenlignet med den konjunkturundersøgelse, Lederne foretog for et halvt år siden. Især ledere på industrielle virksomheder forventer stigende eksport - her er andelen, som ser frem til opadgående kurver, på 61 procent.


Formanden for Lederne Svend Askær glæder sig over udsigterne til vækst i dansk erhvervsliv.


- Det er tydeligt,at dansk økonomi endnu ikke er kommet op i det gear, de fleste havde forventet. Men denne undersøgelse viser tydeligt, at der i erhvervslivet er særdeles positive forventninger til det kommende halve år - især blandt lederne i bygge- og anlægsbranchen, hvor optimismen er allerstørst. Det er samtidig bemærkelsesværdigt, at der i industrien er en solid tro på, at efterspørgslen i udlandet på danske varer vil stige, efter at mange eksporterende danske virksomheder har haft en svær start på 2016, siger Svend Askær.


Når det gælder beskæftigelse, svarer 42 procent af lederne, at antallet af medarbejdere vil stige det næste halve år. Lidt flere, 48 procent, forventer uændret beskæftigelse. Optimismen er markant højest hos ledere i bygge- og anlægsbranchen, hvor 56 procent tror, der bliver behov for at ansætte flere medarbejdere.


Men ifølge undersøgelsen bliver det ikke nødvendigvis nemt at finde de nye medarbejdere. Næsten en tredjedel af de adspurgte ledere, 31 procent, svarer, at det i større eller mindre grad bliver vanskeligt at rekruttere både faglærte og de ønskede medarbejdere med videregående uddannelser, og næsten lige så mange, 27 procent, ser frem til problemer med at besætte ledige lederjob. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst