Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

MAN har fået motorpris

Fredag 29. april 2016 kl: 10:20
Af: Redaktionen

Den tyske producent af motorer til lastbiler, busser, landbrugs- og entreprenørmaskiner har fået prisen 'Diesel of the Year 2016' for sin motor D3876. Pristildelingen fandt sted på Bauma-messen i München i den anden uge i april


MAN har fået motorpris
Juryen fremhævede det innovative koncept som grundlag for sin afgørelse. Prisen er blevet uddelt af det italienske fagblad Diesel gennem de seneste 11 år.


Juryen, der består af journalister fra motorfagpressen, blev overbevist af det nye helhedskoncept og det slidstærke materiale, som D3876 er lavet af - og som kombinerer en ny seks cylindret rækkemotor med MAN gennemprøvede D20/D26 motor.


- D3876 er en helt nyudviklet motor, der samtidig har samlet erfaring fra millioner af kilometerfremhævede Fabio Butturi, der både er jurymedlem og redaktør af Diesel og Diesel International. 


Med det nye motorkoncept som udgangspunkt, har MAN’s ingeniører opnået en række tekniske innovationer i udviklingen af D3876. Top-down køling, buede ventiler, stålstempler, flamme-ringe og common rail indsprøjtning med et tryk på op til 2.500 bar hjælper med at gøre D3876 til en meget pålidelig og omkostningseffektiv og samtidig raffineret motor.


I 2014 præsenterede MAN Truck & Bus den nyudviklede 15,2-liters række-dieselmotor D3876 LF0x, på IAA. Takket være et kraftigt drejningsmoment på mellem 2.500 til 3.000 Nm og ydelser på mellem 520 og 560 hk til langdistancetransport og 640 hk til specialtransport har D3876 LF0x siden da været topmodellen i Euro 6 motor-porteføljen fra MAN.


Det er blevet fulgt op med præsentationen af den videreudviklede D3876 indbygningsmotor til landbrugs- og entreprenørmaskiner på Agritechnica 2015 og Bauma 2016.

Den nye D3876 LE12x motor er beregnet til eksempelvis forhøstere, tilbyder et spænd på 565, 612 og 660 hk.

Gennem brug af avanceret recirkulation af udstødningsgas og SCR - opnår motoren den amerikanske emissionsgrænseværdi Tier 4 final/CARB og er også godkendt til EU trin V.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst