Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATIONEN FDL:

Mindsteløn kan bremse social dumping

Torsdag 28. april 2016 kl: 13:22
Af: Redaktionen

Vognmandsorganisationen FDL’s formand peger på, at organisationen ikke ønsker lovløse tilstande, men at retten til frit at organisere sig er naglefast

Christian Jensen, FDL’s formand:

Vi kommer ingen vegne, hvis vi står i hver vores side og råber ad hinanden. Der er sagt mange hårde ord om lovforslag L 118, som er sendt til hjørnespark, indtil Kammeradvokaten har fundet ud af, om forslaget er ok eller ej. Men hvorfor gå og vente, når løsningen ligger lige om hjørnet. For hvorfor ikke bare få fastlagt en mindsteløn, og så må man for min skyld hellere end gerne jagte dem, der snyder. Man kan vel også med rette fundere over, hvorfor chauffør-lønningerne ikke er fulgt med flere håndværkerfag, så her vil en fornuftig mindsteløn efter FDL´s opfattelse have dobbelt værdi for lønmodtagerne.

Hvis man ser bort fra det ideologiske, som ofte spænder ben for fornuftige løsninger. kan ingen fornuftige arbejdsgivere have noget mod mindsteløn, og med mindsteløn kan det jo stort set være ligegyldigt, hvilken organisation eller fagforening, som den, eller de, pågældende overenskomster er indgået med. Jeg forstår overhovedet ikke den forskrækkelse, og de dommedags-teorier, som visse organisationsfolk har givet udtryk for. For der er jo ingen, der plæderer for lovløse tilstande, som nogle ellers påstår, og hvis et vognmandsfirma ellers betaler, det, firmaet skal, er der ingen, som har ret til at blande sig i, hvor eller med hvem, en virksomhed indgår overenskomst. Det har vi jo sort på hvidt fra Menneskeretsdomstolen.

Hvorfor maler man alle disse forfærdige ting på væggen, for det er der jo slet ingen grund til. Problemet kan klares med en minimumsløn, og hvis man så enes om, at alle kan få lov til at indgå overenskomst, hvis de vel at mærke udbetaler en mindsteløn, ville der slet intet problem være. Med en fastlagt minimumsløn, er der ingen, uanset om de kommer fra Rumænien, Afghanistan eller et andet land, som kan lave fusk uden stor risiko for at blive opdaget. Det kræver selvfølgelig en ordentlig kontrol, men det ville være et godt våben i kamp mod den sociale dumping, at også de helt store spillere på markedet, blev tvunget til at lægge deres ansættelseskontrakter frem. Men det er måske det, man er bange for.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst