Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANSKE HAVNE EFTER KONFERENCE:

Ny fælles model skal løfte udvikling i danske havne

Mandag 25. april 2016 kl: 10:57
Af: Redaktionen

Havnene spiller en vigtig rolle. Blå og sorte adgangsveje til havne skal prioriteres for at afhjælpe en voksende trafiktæthed på vejene, og havnenes ramme skal justeres - det kræver ifølge havnenes interesseorganisation, Danske Havne, handling - både politisk og fra branchen

Efter Danske Havnes konference i sidste uge konkluderer organisationen, at transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), Folketingets transportordførere og erhvervshavnene er enige om sammen at finde en model, hvor havne anerkendes for deres rolle i transportkæden og har de rette rammer for at udvikle sig og flytte mere gods fra vej til sø. 


Danske Havne konkluderer videre:

Blå og sorte veje skal prioriteres
Det er nyt, at der er en entydig politisk opbakning og vilje til at ligestille adgang til havnen fra sø og land. Offentlig investering i både blå og sorte adgangsveje bør blandt andet ses i sammenhæng med grøn omstilling af transportsektoren. Men lastbiler og havne hænger uløseligt sammen for at skabe effektiv godshåndtering i havne. Det er vigtigt at understrege.
 
Politisk er der også enighed om, at opstille kriterier for investering i adgang til havne, så pengene prioriteres, hvor der er størst samfundsøkonomisk afkast. Branchen bør bidrage med dokumentation for investeringspotentialet. Når politisk beslutning om investering i adgangsveje er truffet, så skal der være hurtigere fra beslutning til handling.
 
Adgang til EU-medfinansiering skal også prioriteres, fx i en koordineret indsats på tværs af ministerierne.
 
Havne skal være et fælles lokomotiv for vækst og job i Danmark
Der er politisk vilje på tværs af partier til at åbne for friheder i havneloven for at sikre, at havnene kan være lokomotiv for vækst og job i hele Danmark. Men det er klart, at der skal findes en balance. Alle parter er enige om rammer, der bevarer havnenes forskellighed. En helt ny havnelov er en stor mundfuld, som kræver meget forarbejde. Alternativet er at gøre de eksisterende rammer mere smidige. Her skal branchen hjælpe.
 
Fra politisk hold efterlyses, at branchen spiller ind med konkrete tiltag, der gør rammerne bedre, fx pilotprojekter eller en model, der minder om frikommuneforsøgene. Eksempler på initiativer, som kan prøves af, er fx sammensætning af havnes bestyrelser, belåning af havne, havnes mulighed for at drive servicevirksomhed eller overtage drift af andre havne på tværs af kommunegrænsen.
 
Branchens fælles idéer skal tales grundigt igennem politisk for at sikre balancen og anerkendelsen af havnes forskellighed.
 
I forhold til EU bør danske politikere lægge pres på at fjerne bureaukratisk bøvl i søtransport, så der kan skabes en attraktiv forretningsmodel, der gør det mere attraktivt for vareejerne at rykke gods fra vej til sø.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst