Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Logistik-gazelle inspirerer til øget socialt ansvar

Onsdag 16. marts 2016 kl: 09:55
Af: Hans Windeløv, ltl.dk

Socioøkonomiske virksomheder med fokus på det rummelige arbejdsmarked er på vej frem. EN CSR-konference i Silkeborg satte fokus på konkrete muligheder for at få flere borgere ind på arbejdsmarkedet

- Det er vores klare holdning, at når forretning og samfundsnyttige indsatser løftes til et strategisk indsatsområde kan det sikre vækst og stærke resultater. Gennem kompetenceudvikling og arbejdstilpasning arbejder vi derfor aktivt med indslusning af udsatte borgere. Et koncept, der giver værdi for medarbejderne, virksomheden og samfundet på både kort og lang sigt, og som også kan realiseres i andre virksomheder. 


Sådan lød de gode nyheder fra administrerende direktør for Logistikkompagniet, Carsten Moberg ved SØV & CSR konferencen i Silkeborg til de mange midtjyske virksomheder og iværksættere, der forleden var mødt op for at få indsigt i, hvordan man kombinerer forretningsmæssig succes med social ansvarlighed.


Som frontløber i lager og logistikbranchen har Logistikkompagniet knækket koden med indslusning af socialt udsatte på arbejdsmarkedet, og virksomheden var derfor oplægsholder på konferencen, hvor Silkeborg Kommune for andet år i træk satte fokus på emnet. Målet er at skabe 150 nye arbejdspladser til silkeborgensere på kanten af arbejdsmarkedet. En indsats, der forventes realiseret frem mod 2020.


Innovation og bedre positionering
Med det rummelige arbejdsmarked på agendaen bød konferencen på oplæg fra en række aktører, der arbejder aktivt med social ansvarlighed eller Corporate Social Responsibility, som det også kaldes.


Afdelingsleder Lene Hjort fra Jyske Bank Silkeborg lagde ud ved at fortælle om fordelene ved samarbejde mellem socioøkonomiske og kommercielle virksomheder. Større innovation, produktudvikling og bedre positionering i markedet var budskabet fra hende.
Et budskab som gik igen hos administrerende direktør Lars Jannick Johansen fra Den Social Kapitalfond, der arbejder målrettet på at skabe muligheder for udsatte ledige gennem investering og hjælp til forretningsudvikling i en lang række socialt ansvarlige virksomheder.


En af disse er Logistikkompagniet, som hjælper fagligt og socialt skrøbelige borgere tilbage i beskæftigelse gennem særlige opkvalificeringsforløb og programmer for arbejdsprøvning med flere kommunale jobcentre på Sjælland.


Logistikkompagniet har udviklet en særlig virksomhedskultur, hvor der overalt i virksomheden gøres plads til dem, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. 


- Det giver ny livskvalitet for det enkelte menneske og positive resultater for samfundet. Og det virker, sagde Lars Jannick Johansen og fortsatte:


- Hvor landsgennemsnittet er under halvdelen formår Logistikkompagniet af få to ud af tre kontakthjælpsmodtagere fra løntilskud over i en varig ansættelse. Det har vi valgt at anerkende gennem en investering, der skal bistå med at udrulle konceptet til resten af landet.


Priser skal styrke incitament
Konferencen blev afsluttet med uddeling af to nye priser - SØV Silkeborgprisen og CSR prisen. Begge priser blev uddelt for at anerkende og skabe synlighed om de virksomheder, som løfter et socialt ansvar og som samtidig er med til at skabe vækst i Silkeborg Kommune.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter
- Tysk terminaltraktor er kørt ud på et nyt niveau af præcision og komfort
- Transport- og logistikuddannede får hurtigt arbejde
- Logistik-koncern åbner fremtidens terminal, der er fyldt med scannere
- Glædelig jul
- Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede
- Nybyggeri skaber ledige lager- og logistik-lokaler i ældre bygninger
- Uddannelsesorganisation samler tre afdelinger i en
- Online-supermarked lukker lager i Aarhus efter et år
- Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst