Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
DANSK-TYSK SAMARBEJDE:

Femern-projektet vil have en meget stor positiv indflydelse for den økonomiske udvikling

Fredag 12. februar 2016 kl: 10:52
Af: Redaktionen

Rådgivnings- og revisionsfirmaet Ernest&Young fremlagde torsdag en opdateret finansiel analyse og et eksternt review af Femern-projektet over for de politiske partier på Christiansborg. I den forbindelse har de danske partnere i det dansk-svenske STRING-samarbejd, regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), Region Hovedstaden, overborgmester Frank Jensen (S), København og regionrådsformand Jens Stenbæk (V), Region Sjælland en række kommentarer. - Det er vores klare opfattelse, at Femern-projektet vil have en meget stor positiv indflydelse for den økonomiske udvikling i korridoren mellem Hamburg og København/Malmø og videre op til Stockholm og Oslo, lyder det fra de tre politikere

De to regionsrådsformænd peger sammen med Københavns overborgmester på, at Femern-forbindelsen vil øge mobiliteten markant og skabe vækst i virksomhederne og arbejdspladser til borgerne. Det vil blive nemmere for virksomhederne at få bragt varer og tjenesteydelser på tværs af landegrænserne, mens den faste forbindelse vil give borgerne øgede valgmuligheder både for arbejdspladser og i fritiden. Den vil styrke Danmark, herunder Københavns internationale lufthavn, som et krydspunkt mellem Skandinavien og Nordeuropa. 
 

- Femern-forbindelsen vil også medføre en klar miljøforbedring på transportområdet, fordi CO2-holdige transportformer erstattes af en mere konkurrencedygtig jernbane mellem Skandinavien og Centraleuropa over Femern. Dermed bidrager forbindelsen både til job, vækst og en mere bæredygtig udvikling i hele Nordeuropa, påpeger de tre politikere, som mener, at den nye finansielle analyse fra Femern A/S bekræfter, at Femern-projektet er økonomisk robust og kan stå færdigt i 2026 - 2028, afhængig af den tyske godkendelsesproces. 


- Projektets realisme bekræftes af den eksterne vurdering fra revisions- og rådgivningsfirmaet Ernest&Young. Derfor vil vi opfordre forligskredsen bag Femern-projektet til hurtigst muligt at godkende, at Femern A/S kan indgå aftaler med de bydende entreprenører. En sådan aftale vil skabe ro omkring projektet, og vi kan med større målrettethed arbejde på at udnytte de positive effekter af forbindelsen i et snævert samarbejde mellem svenske, danske og tyske regioner, udtaler de tre politikere.


De beklager forsinkelsen af projektet som følge af den tyske godkendelsesproces. 


- Men med en aftale med entreprenørerne, som peger frem mod en byggestart mellem 2018 og 2020, er vi et godt skridt på vejen mod at realisere et af Europas største og vigtigste infrastruktur-projekter, siger de videre.


Om STRING
STRING er et politisk samarbejde, som siden 1999 har arbejdet for udvikling og vækst på tværs af grænserne mellem Nordtyskland, Danmark og Sydsverige. STRING-parterne er Hamborg, Slesvig-Holsten, Region Sjælland, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Region Skåne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst