Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Flyene på de lange ruter trak den største vækst

Torsdag 11. februar 2016 kl: 11:27
Af: Redaktionen

Januar, der normalt er en lidt stille måned i Københavns Lufthavn, er ved at vokse sig til en væsentligt større rejsemåned for lufthavnen på Amager ved København. Godt 200.000 flere mennesker rejste via lufthavnen i januar i år i forhold til januar sidste år, passagertallet kom op på i alt 1.877.044

Dermed blev 2016 indledt med en samlet vækst på 13,4 procent sammenlignet med sidste år. Det er især de lange, interkontinentale ruter, der viste høj vækst i årets første måned.


- Vores interkontinentale trafik er steget med over 15 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det skyldes nye ruter, og at der er flere afgange og større fly på en række ruter. Eksempelvis har Qatar Airways fordoblet antallet af afgange, mens Emirates opgraderede deres daglige afgang til Airbus A380. Endvidere har Norwegian åbnet nye ruter til Las Vegas og Caribien. Vi har i dag 32 interkontinentale ruter, og i løbet af 2016 åbner flere nye ruter, blandt andet begynder SAS at flyve til Miami og Boston, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.


Den europæiske trafik er steget med 13,8 procent sammenlignet med sidste år, hvor især London springer i øjnene med en vækst på 25 procent. En stor del af væksten i den europæiske trafik skyldes, at flere rejser til Danmark.


- Der er kommet flere nye flyselskaber, der flyver til København, og det har været med til, at flere europæere har fået øjnene op for Danmark og København. En stor del af de nye rejsende er ferie- og forretningsrejsende, der besøger Danmark. Det er med til at skabe vækst og arbejdspladser, særligt i turistsektoren - ikke blot i København, men i hele Danmark, siger Thomas Woldbye.


1.877.044 passagerer rejste via Københavns Lufthavn i Kastrup. Det svarer til 13,4 procent flere end januar 2015. Indenrigstrafikken steg med 5,2 procent, Europa-trafikken med 13,8 procent, mens den interkontinentale trafik steg med 15,1 procent.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst