Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hollandsk lastbilproducent styrker sin markedsposition i Europa

Mandag 8. februar 2016 kl: 07:48
Af: Redaktionen


Hollandske DAF Trucks’ markedsandel på de europæiske markeder for lastbiler over 16 ton steg til 14,6 procent i 2015 mod 13,8 procent i 2014. - Vi har opnået vækst på næsten alle større markeder, siger Richard Zink, der er medlem af DAF’s bestyrelse og ansvarlig for marketing og salg. Han fremhæver, at DAF leverer de bedste og mest økonomiske lastbiler nogensinde, hvilket er vigtige årsager til fremgangen

Hollandsk lastbilproducent styrker sin markedsposition i Europa
DAF oplevede en vækst i markedsandelen på de store lastbilmarkeder - i Tyskland blev markedsandelen eksempelvis på 10,8 procent, i Storbritannien på 23,9 procent, i Spanien på 11,3 procent, Polen 18,9 procent, Holland 29,4 procent og Tjekkiet 17,2 procent. I Frankrig og Italien lå markedsandelen stabilt på henholdsvis 12,0 procent og 10,2 procent.


På området for tunge lastbiler er DAF markedsførende i Holland, Storbritannien, Polen og Ungarn. I Belgien og Tjekkiet er DAF markedsførende på trækkermarkedet.



I 2015 fik DAF registreret omkring 39.400 nye tunge køretøjer på det europæiske marked, hvilket er en stigning på 26 procent sammenlignet med året før, hvor antallet lå på godt 31.200 lastbiler. Totalmarkedet for tunge erhvervskøretøjer steg med ca. 19 procent til over 269.000 køretøjer i 2015 sammenlignet med lidt over 226.000 i 2014. I år forventer DAF, at det europæiske marked for tunge lastbiler vil ligge mellem 260.000 og 290.000 køretøjer. 


Det lette lastbilsegment
Inden for det lette segment, hvor DAF er kører ind med sin LF-model - er det samlede europæiske lastbilmarked steget med godt 5 procent i 2015 til 49.000 køretøjer. I 2014 var markedet på 46.500. DAF oplevede en lille stigning i sin markedsandel for denne 6 til 16-tons klasse fra 8,9 procent i 2014 til 9,0 procent i 2015. En af de vigtigste faktorer var DAF’s succes i Storbritannien, hvor der blev opnået en markedsandel på over 36 procent i den lettere klasse.


Yderligere vækst uden for EU

DAF har også forstærket sin markedsposition yderligere uden for EU. DAF er kært ind på markederne i Malaysia og Colombia. I Taiwan blev der åbnet en ny produktionsfabrik for at fordoble produktionskapaciteten for LF, CF og XF modellerne. DAF er med en markedsandel på 17,8 procent det største europæiske mærke i Taiwan. DAF’s fabrik i den brasilianske by Ponta Grossa har øget produktionen og påbegyndt samling af den alsidige CF serie og PACCAR MX motor. DAF introducerede sin fulde Euro 6 serie i Tyrkiet, hvor de nye emissionskrav trådte i kraft 1. januar 2016.


DAF’s mål er 20 procent
- Vi er stolte af at have forstærket vores markedsposition yderligere i 2015, både i og uden for Europa, siger Richard Zink.


- I løbet af det forgangne år har DAF introduceret vigtige produktfornyelser, som gør vores populære CF og XF modeller op til 5 procent mere brændstoføkonomiske. I tråd med vores DAF Transport Efficiency filosofi blev der også implementeret adskillige fornyelser på LF distributionslastbilen, hvilket har ført til et endnu større afkast pr. kilometer. DAF’s omfattende produktprogram udgør sammen med vores omfangsrige pakke af tjenesteydelser og vores professionelle forhandlerorganisation grundlaget for fortsat vækst mod vores mål om at opnå en markedsandel på 20 procent i Europa.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst