Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Byggeriet af Visbys nye krydstogtkaj er gået i gang

Fredag 5. februar 2016 kl: 11:33
Af: Redaktionen

Fredag blev det første spadestik taget for den nye krydstogtkaj i Visby, som skal stå klar i foråret 2018. Region Gotland skal sammen med Copenhagen Malmö Port, CMP, bidrage til at udvikle krydstogtturismen i Østersøen generelt og i særdeleshed på Gotland

En ny krydstogtkaj på Gotland åbner op for store muligheder for den gotlandske turisme set i lyset af, at krydstogttrafikken er hastigt voksende. Flere og flere rejsende sætter pris på kombinationen af komfort ombord på et skib og et stigende antal rejsemål, der skal udforskes. Denne udvikling vil Region Gotland og CMP også kunne drage fordel af ved at få flere krydstogtskibe til at anløbe Gotland. 


-  At vi i dag sammen med CMP og entreprenøren Aarsleff har taget det første spadestik til krydstogtkajen er en særdeles vigtig milepæl, som vi er rigtig glade og spændte over at have nået. Nu skal vi i samarbejde med turistbranchen og erhvervslivet sørge for, at hele Gotland er klar, når krydstogtkajen indvies i 2018, siger Björn Jansson, der er regionstyrelsens ordførende i Region Gotland.


Region Gotland bygger krydstogtkajen. CMP lejer sig ind og vil få ansvaret for driften af den. CMP skal også hjælpe med at sælge Gotland som destination.


- Vi har lang erfaring med at udvikle krydstogthavne og markedsføre destinationer. At kunne tilbyde vores kunder Visby som krydstogtdestination gør krydstogtruterne i Østersøen endnu mere attraktive. I fremtiden regner vi med 150 anløb om året. Det er naturligvis godt for os, men er også med til at udvikle turismen på Gotland. Det glæder vi os utrolig meget til, siger Johan Röstin, der er administrende direktør for Copenhagen Malmö Port AB.


Et vigtigt aspekt i forbindelse med anlægget af den nye krydstogtkaj i Visby på Gotland er den miljøpåvirkning, som krydstogtaktiviteterne har på Østersøen.


- For både os og CMP er det vigtigt at have fokus på spørgsmålene om bæredygtighed. Fartøjerne skal kunne tømme deres afløbsvand i et udligningsbassin for derfra at kunne pumpe det videre til rensningsanlægget. Slammet kan derefter anvendes i biogasproduktionen her på Gotland. På den måde er vi med til at aflaste Østersøen for yderligere forurening, siger Patric Ramberg, der er teknisk direktør og projektansvarlig, Region Gotland.


To fartøjer på hver 340 meter kan anløbe krydstogtkajen på samme tid, når den er færdigbygget. I alt strækker den sig, inklusive landfæste, 530 meter ud i havet. Det er muligt at anløbe Visby i op til middelvind på 14 meter i sekundet. På landfæstet planlægges en terminal på cirka 300 kvadratmeter for passager og besætning. Hovedentreprenør er den danske entreprenørvirksomhed Aarsleff A/S.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst