Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stadig flere bruger den københavnske metro

Tirsdag 2. februar 2016 kl: 09:26
Af: Redaktionen

57,2 millioner passagerer kørte sidste år med metroen i København. Det er en stigning på 1,2 millioner passagerer eller 2 procent i forhold til i år 2014.

Lige siden metroen i København åbnede i 2002 er antallet af passagerer vokset år for år. Sidste år hoppede der gennemsnitligt 100.000 flere passagerer på metroen hver eneste måned. Det skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse.


Udviklingen glæder Metroselskabets kundedirektør Rebekka Nymark, der forventer, at antallet af passagerer vokser yderligere i 2016.


-Vi er glade for, at flere og flere vælger metroen til. København vokser med cirka 1.000 indbyggere hver måned, og den vækst er naturligvis en af forklaringerne på, at flere tager metroen. Mange har desuden fundet ud af, at det er utroligt nemt at komme med metroen til og fra lufthavnen. Men vi kan også se, at passagererne er glade for den service, vi leverer, siger Rebekka Nymark.


Metrostationer er blandt de mest benyttede
Det er særligt de største metrostationer, som passagererne er strømmet til. De tre største stationer - Nørreport, Kongens Nytorv og Christianshavn - er alle vokset markant, og de tre stationer blev alene benyttet af godt 25 millioner passagerer i løbet af 2015.


Metrostationerne på Kongens Nytorv og Christianshavn er begge i top ti over de meste brugte stationer i Danmark. Der er metrobetjening på hele 6 af de 10 mest brugte stationer i Danmark – Nørreport Station er langt den største med 100.000 daglige påstigere.


Når Cityringen om få år tages i brug bliver bl.a. Kongens Nytorv og Københavns Hovedbanegård endnu mere markante omstigningsstationer mellem de kollektive trafikmidler.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Tog er aflyst mellem Silkeborg og Herning i weekenden og mandag - måske længere
- Kommunikationsbureau ansætter tidligere politisk chef i transportorganisation som direktør
- Tysk transportkoncern lukker afdeling i Padborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst