Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
EMNE PÅ KONFERENCE

Lager- og logistikvirksomheder skal køre på brint

Onsdag 20. januar 2016 kl: 12:57
Af: Redaktionen

Kendskabet til brintdrevne gaffeltrucks skal udbredes i de nordjyske virksomheder. Det mener Aalborg Havn, som sammen med Hydrogen Valley - Cemtec - i Hobro sætter fokus på de miljøvenlige brint-trucks på en konference onsdag 3. februar


EMNE PÅ KONFERENCE: Lager- og logistikvirksomheder skal køre på brint
I forbindelse med konferencen peger Aalborg Havn på, at gaffeltrucks, der kører på diesel eller el, fortsat er de mest udbredte, når virksomhederne skal flytte varer ind og ud af lageret. Men der kan være store miljømæssige gevinster at hente ved at skifte dieselolien eller el-batteriet ud med brint. 


Aalborg Havn og Hydrogen Valley (Cemtec) samarbejder med M-Field og Dantherm Power om konferencen om brintdrevne gaffeltrucks til lager- og logistikvirksomheder.


- Diesel og gas er ikke en holdbar løsning på sigt, og afgifterne på el er steget markant de seneste år. Brint-trucken har nogle store miljømæssige fordele, men alligevel kører der kun ganske få trucks på brint rundt i Danmark. Det vil vi gerne være med til at ændre ved at synliggøre mulighederne over for virksomhederne på havnen og i nærområdet, siger Jeppe Faber, der er account manager for ejendomme og arealer hos Aalborg Havn Logistik A/S.


Konferencen finder sted onsdag 3. februar, hvor der stilles skarpt på udviklingen inden for brintdrevne gaffeltrucks. På dagen vil der være oplæg fra product manager Mads Salling Mortensen fra den taiwanske virksomhed M-Field, som blandt andet fortæller om det igangværende EUDP-projekt (Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram) HyFlexDrive, der har til formål at fremme brugen af brintdrevne gaffeltrucks i Nordjylland. Derudover vil fabrikschef Aksel Heltoft fra Egetæpper fortælle om deres brug og erfaring med de brintdrevne gaffeltrucks. 


På Aalborg Havn håber man, at arrangementet vil få flere virksomheder til at overveje at udskifte de nuværende trucks med en brintmodel, og for at fremme tilgængeligheden af teknologien yderligere er Aalborg Havn netop nu ved at undersøge muligheden for at indkøbe og facilitere tankanlæg, som kan sikre forsyningen af brint på havneområdet.


- Som facilitator og ramme for en række virksomheder inden for blandt andet lager- og logistikbranchen ønsker vi at gøre det nemmere for virksomhederne at vælge intelligente og miljørigtige løsninger. Initiativet er med til at understøtte den satsning, vi i Aalborg Havn har på CO2 og miljøoptimering, siger Jeppe Faber.


Generelt er der mange fordele ved at skifte en gammel gaffeltruck ud med en, der kører på brint. Brint giver samme konstante trækkraft og hurtig optankning på omkring 3-4 minutter. Samtidig udleder brintdrevne køretøjer ingen CO2.


Konferencen finder sted hos Danske Fragtmand på Aalborg Havn. Hele programmet kan ses på hydrogenvalley.dk. Arrangementet er gratis, og tilmelding skal ske senest 29. januar til betina@hydrogenvalley.dk.  




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst