Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tjekkisk koncern til byder fleksibel logistik til dansk modetøj

Mandag 11. januar 2016 kl: 12:24
Af: Hans Windeløv, ltl.dk

Den tjekkiske logistikudbyder Loxxess' logistikcenter har opnået en optimal kombination af hængende og liggende varer samt automatiserede og manuelle processer med conveyorsystemer fra SSI Schäfer

Gennemtænkte logistikløsninger til e-handel og postordrehandel giver tjekkiske Loxxess AG flere og flere nye kunder og ordrer, som for eksempel det danske modemærke Bon’a Parte, for hvem Loxxess AG har bygget og driver det europæiske centrallager i den tjekkiske by Bor.


Ud over lagring og forsendelse til hele Europa varetager Loxxess også flere andre opgaver for sine kunder - eksempelvis kvalitetskontrol, plukning og håndtering af returvarer. SSI Schäfer har udstyret centret med conveyorsystemer, som sørger for en optimal kombination af hængende og liggende varer.


Ved de tolv porte i logistikcentrets varemodtagelse modtages der dagligt tonsvis af tøj. De liggende varer aflæsses og sendes ud til 80 ergonomiske arbejdspladser, hvor de kontrolleres, registreres IT-teknisk og derefter indlagres på hyldereoler.


Ved forsendelsen plukkes de enkelte positioner på bestillingssedlen fra reolerne ved hjælp af mobile håndscannere, lægges i beholdere og transporteres med båndtransportører ud til en af de i alt 52 pakkestationer.


Varer af særlig høj kvalitet håndteres og lagres hængende i Bor. Det sker ved, at medarbejdere hænger hvert enkelt stykke tøj op på en bøjle og sender det videre ad et hængende transportsystem.


Først transporterer anlægget skjorter, bukser og frakker gennem en tunnel, hvor tøjet dampbehandles, så det ikke er krøllet. Herefter pakkes hvert stykke tøj automatisk i beskyttende folie og transporteres på bøjlen videre fra stueetagen via et hængende conveyorsystem fra SSI Schäfer til lagerets tredje etage, hvor der er et statisk lagerområde til hængende varer. Transporten sker ved hjælp af bæreenheder, der er monteret på rullekæder, og som passer til næsten alle gængse bøjletyper.


For at optimere indlagringen af hængende varer implementerede SSI Schäfer en særlig sorteringsmaskine til enkelte enheder. Den universale specialconveyor gør det muligt at hænge varen op og hente den ned både manuelt og automatisk, og den er ekstremt sikker at betjene og meget støjsvag.


Alle bestillinger kan omfatte både hængende og liggende varer. Derfor er de forskellige plukkeområder forbundet via conveyorsystemer. Ydermere kontrollerer SSI Schäfers lagerstyringssystem (WMS) transporten af varer til pakkestationen.


En af de største udfordringer ved implementeringen af systemet var de store krav, der blev stillet til løsningens fleksibilitet.


Opgaven var først og fremmest at kombinere hængende og liggende varer samt automatiserede og manuelle processer med hinanden. Den modulopbyggede løsning kan håndtere flere kunder og er en fremtidssikret investering for Loxxess.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nybyggeri har øget antallet af ledige lagerarealer
- Ville du lade dig overvåge på arbejdet?
- Ringsted får nyt pakkedistributionscenter
- Tysk terminaltraktor er kørt ud på et nyt niveau af præcision og komfort
- Transport- og logistikuddannede får hurtigt arbejde
- Logistik-koncern åbner fremtidens terminal, der er fyldt med scannere
- Glædelig jul
- Nyt logistikcenter for dansk modekoncern bliver et af de mest effektive og automatiserede
- Nybyggeri skaber ledige lager- og logistik-lokaler i ældre bygninger
- Uddannelsesorganisation samler tre afdelinger i en
- Online-supermarked lukker lager i Aarhus efter et år
- Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst