Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Undersøgelse: Danskerne siger ja til bestikkelse

Mandag 12. oktober 2015 kl: 13:09
Af: Redaktionen

Danmark har en af de laveste grader af korruption i verden. Alligevel siger fire ud af 10 god for, at virksomheder giver gaver og pengebeløb ril eksempelvis embedsmænd, når de gør forretninger i udlandet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for revisions- og rådgivningsselskabet Deloitte

Tallene overrasker lederen af Deloittes risikoafdeling Thomas Brun:


- At anvende bestikkelse til at gøre forretninger i udlandet er på alle måder en dårlig ide, også selv om det måske er lokal skik visse steder. For det første bidrager man til at opretholde brugen af korruption. For det andet skaber det en glidebane i virksomheden, hvor omfanget af bestikkelse typisk bliver større og større. Bliver man opdaget, sætter man hele virksomhedens brand på spil, siger han.


I undersøgelsen blev udvalgte danskere spurgt, om det er ok for virksomheder at give gaver og pengebeløb til eksempelvis embedsmænd, såfremt dette er lokal skik. Otte procent svarede ’i høj grad’, mens yderligere 32 procent svarede ’i nogen grad’. 29 procent svarer ’slet ikke’.


- Danskerne er jo kendt som et pragmatisk folkefærd, og det er så sandelig også tilfældet her. Mange tænker nok ’så stik ham en karton cigaretter eller en tusindkroneseddel, så vi kan komme videre’. Men sådan er virkeligheden altså ikke. Det, der virker som en uskyldig gave, kan let gribe om sig og ende som en stor bestikkelsessag. I værste tilfælde kan medarbejdere blive fængslet for at medvirke til korruption, siger Thomas Brun, der mener, at det at drive virksomhed i udlandet er forbundet med en lang række farer, hvis man ikke holder sin sti ren.


- Virksomheder, der opererer internationalt, skal i dag leve op til en lang række krav, hvoraf nogle er lovkrav og andre har mere karakter af at være omverdenens forventninger. Sikkert er det dog, at det er både dyrt og besværligt at blive hvirvlet ind i en stor bestikkelsessag. Heldigvis siger de fleste virksomheder også fra, men det er svært at gardere sig mod brodne kar, siger han.


Ifølge undersøgelsen er unge under uddannelse de mest positivt stemte over for bestikkelse, mens de ældre danskere i højere grad siger nej.
 

Tallene er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen blev gennemført af Epinion for Deloitte.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havn på Jyllands top er tæt på 70 procents CO2-reduktion
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Forbrugerråd skal have ny formand
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
-

Klik venligst