Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ARBEJDERBEVÆGELSENS ERHVERVSRÅD:

Vismændenes kasseeftersyn af dansk økonomi viser overskud

Onsdag 7. oktober 2015 kl: 14:12
Af: Redaktionen

Det Økonomiske Råds formandskab forventer fremgang i dansk økonomi de kommende år og en stigende beskæftigelse på knap 60.000 personer de næste to år. Det Økonomiske Råds formandskab konstaterer også, at der ikke er tegn på generelle flaskehalsproblemer på det danske arbejdsmarked

- Selvom mange arbejdsgivere i øjeblikket gerne vil tale om mangel på arbejdskraft, så bekræfter Vismændene billedet af, at der ikke er generelle tegn på flaskehalse. Vismændenes fremskrivning illustrerer også klart, at det ikke er mangel på hænder, der er en bremse for væksten de næste 10 år. Det er produktivitetsvæksten, der er dansk økonomis store udfordring, siger professor Per Kongshøj Madsen, der er formand for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) og medlem af Det Økonomiske Råd.


Vismændenes rapport kommer samtidig med, at forhandlingerne om det finanslovsforslag, som V-Regeringen fremsatte fornyligt, står for døren. Vismændene vurderer, at den strukturelle saldo er positiv. Den strukturelle saldo er det centrale pejlemærke i finanspolitikken og er i vismandsrapporten opgjort efter budgetlovens metode. Det er et markant anderledes og mere positivt ”kasseeftersyn” end det, finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)  præsenterede efter sommerferien.


- Den positive strukturelle saldo er på alle måder opsigtsvækkende. V-Regeringen har bundet hele sin finanslovsfortælling om besparelser op på en negativ strukturel saldo. Vismændene har en helt anden og meget mere positiv vurdering af sundhedstilstanden for de offentlige finanser. Står Vismændenes vurdering til troende, så kan regeringen roligt sløjfe de bebudede besparelser på uddannelse, infrastruktur og forskning. Det er en glædelig nyhed, men det er stærkt bekymrende, at vurderingerne falder så forskelligt ud, siger AE’s formand og fortsætter:


- I lyset af hvor meget det strukturelle underskud betyder for tilrettelæggelsen af den økonomiske politik, er der behov for en større analyse, åbenhed og diskussion af de forskelle og usikkerheder, der tegner sig.


Vismændenes sidste kapitel omhandler især kontanthjælp. Vismændene viser, at gruppen af overførelsesmodtagere overordnet har haft en aftagende tendens de seneste tyve år. Frem mod 2020 er der udsigt til, at antallet på overførsler vil blive reduceret yderligere både via de arbejdsmarkedsreformer, som allerede er sat i søen og via bedre konjunkturer.


- Det er helt rigtigt, at gode konjunkturer er den bedste medicin til at reducere antallet af overførelsesmodtagere. Det er et meget overset element i den danske debat. Desværre er regeringen slået ind på tidligere tiders fattigdomsvej med reducerede ydelser. Potentialet for at få markant flere i beskæftigelse via lavere ydelser er yderst begrænset. Det vil blot føre til øget ulighed. Samtidig risikerer man at svække flexicurity modellen, når man udhuler sikkerhedsnettet, siger Per Kongshøj Madsen.


Interesserede kan læse en uddybende kommentar fra AE-Rådet her:




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst