Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ikea vælger togtransporter

Tirsdag 6. oktober 2015 kl: 09:53
Af: Jesper Christensen

- Med godsmængderne med tog fra havnene ind til lagrene og flere togtransporter ud til varehusene kan vi mindske vores totale klimapåvirkning med næsten 2.800 ton CO2 årligt, siger Bo Österlin, der er Transport Business Developer hos Ikea Svenska AB. Ikea har indgået en aftale med den svenske togoperatør Green Cargo om flere transporter med tog til varehuse langs Norrlandskysten i Sverige. Norrland er den nordligste del af Sverige og udgør omkring halvdelen af Sverige

Green Cargo har hidtil kørt store mængder gods for skog- og stå-industrien. Nu oplever togoperatøren øget interesse for togløsninger for detailhandlen. Med aftalen med Ikea fordobler Green Cargo antallet af togtransporter til Ikea’s varehuse langs Norrlandskysten.


Togtransporterne erstatter en stor del af dagens transporter med lastbil. Tranpsorterne med tog sker med 45-fods containere, som løftes på togene og så sendt over de lange strækninger. Lastbiltransporterne ud til varehusene er i snit seks kilometer lange.



- Vi er meget glade for vores kunders ambition om at øge togtransporterne og mindske CO2-udslippet. Ikea er en af foregangsvirksomhederne, og for os hos Green Cargo bidrager det til en øgning af godsmæmgderne ud til detailhandlen, siger Jan Kilström, der er administrerende direktør hos Green Cargo.


Hidtil er store mængder gods sendt med tog fra havnen i Helsingborg til Ikea’s lager i Älmhult og fra Göteborg til Ikea’s lager i Torsvik.


- Med godsmængderne med tog fra havnene ind til lagrene og flere togtransporter ud til varehusene kan vi mindske vores totale klimapåvirkning med næsten 2.800 ton CO2 årligt, siger Bo Österlin, der er Transport Business Developer hos Ikea Svenska AB.


Beregningen af CO2-udslippet er udført i miljøberegningsmodellen EcoTransIT, som er åben og kan benyttes af alle.


EcoTransIT kan findes her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst