Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Elbiler og gas i transport kan få støtte

Torsdag 3. september 2015 kl: 15:03
Af: Redaktionen

Energistyrelsen indkalder ansøgninger til sidste runde af energi-aftalepuljerne til partnerskaber for el og gas til transport og projekter under forsøgsordningen for el- og plug-in hybridbiler. Fristen for ansøgninger er 9. november

Baggrunden for at støtte el og gas til transport og projekter under forsøgsordningen for el- og plug-in hybridbiler er, at når transportsektoren skal omstilles til fossilfri energi, vil el og biogas med stor sandsynlighed være nogle af de primære drivmidler, der skal erstatte diesel og benzin.


Energistyrelsen nu sidste runde af de puljemidler, der blev sat af i 2008 og forøget med 15 millioner kroner i 2012. Midlerne skal fremme udbredelsen af elbiler og biogas i tunge køretøjer. Energistyrelsen støtter partnerskaber og projekter, der står for køb af køretøjer og infrastruktur, der fremmer anvendelsen af de alternative drivmidler. I denne sidste runde fordeles knap 10 millioner kroner til fremme af biogas i tung transport og omkring 5 millioner kroner til udbredelsen af elbiler.


Der lægges i elbilpartnerskaberne stor vægt på, hvor stor effekt projektet opnår i form af antal nye el- og plug-in hybridbiler på gaden. For gaspartnerskaberne lægges der blandt andet stor vægt på projektets potentiale for at øge anvendelse af biogas.


Forsøgsordningen kan støtte projekter med i alt 5 millioner kroner. Der er fokus på, at få flere nye elbiler og plug-in hybridbiler i kommuner, virksom­heder med videre, ligesom der lægges vægt på erfaringsopsamling og formidling af aktuel viden.


Udover personbiler, kan puljerne til el også støtte eldrevne vare-, lastbiler og elbusser.


Ansøgninger til puljerne sendes i både trykt og digital form til Energistyrelsen med frist 9. november 2015. Energistyrelsen forventer at udsende tilsagn til ansøgere primo december 2015.


Om forsøgsordningen
Forsøgsordningen for elbiler har baggrund i energiaftalen fra 2008, og blev forlænget med 15 millioner kroner i energiaftalen fra 2012, hvor ordningen også blev udvidet til at omfatte forsøg med plug-in hybridbiler.

Desuden blev der i energiaftalen fra 2012 afsat i alt 70 millioner kroner i 2013-15 til gennemførelse af partnerskaber for el, gas og brint til transport i perioden. Støtten gives til offentlige og private aktører, der går sammen om at etablere strategiske partnerskaber, der fremmer udbredelse af de alternative drivmidler. 

Støtten er fordelt med 40 millioner kroner til el, 20 millioner kroner til gas i tung transport og 10 millioner kroner til brint. Midlerne til brint er udmøntet, og sidste ansøgningsrunde for el og gas, udmøntes inden årets udgang.

Ansøgningsmaterialet og mere information om partnerskabspuljerne og forsøgsordningen kan findes på Energistyrelsens hjemmeside.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst