Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Debat: Venstre-mand skriver til V-regering om havnen i Kalundborg

Torsdag 3. september 2015 kl: 14:21
Af: Redaktionen

En ny vækstundersøgelse udarbejdet af Grontmij viser, at hvis de sidste 27 km motorvej på tredje etape til Kalundborg bliver anlagt, kommer der ekstra tryk på erhvervsudviklingen med 1.000 nye arbejdspladser og 1,4 milliarder kroner i årlig vækst i kommunerne Kalundborg, Odsherred og Holbæk

Debat: Venstre-mand skriver til V-regering om havnen i Kalundborg
Bestyrelsesformanden for Kalundborg Havn, Jakob Beck Jensen, der er Venstre-mand og medlem af kommunalbestyrelsen i Kalundborg, har sendt et debat-indlæg til transportnyhederne.dk.


Jakob Beck Jensen skriver:

Kære regering. I har en enestående mulighed for at trykke på den rigtige vækstknap.

En ny vækstundersøgelse udarbejdet af Grontmij viser, at anlægges de sidste 27 km motorvej på tredje etape til Kalundborg kommer der ekstra tryk på erhvervsudviklingen med 1.000 nye arbejdspladser og 1,4 milliarder kroner i årlig vækst i kommunerne Kalundborg, Odsherred og Holbæk. 

"Trykket" på vækstknappen vil koste jer en engangsudgift på 1,437 milliarder kroner i anlægsudgift (2012-niveau). Alt andet materiale er klar til start inklusiv godkendt VVM mm.
 
Det er flotte tal i vækstrapporten. Desværre får det langt større konsekvenser, hvis vejen ikke anlægges meget snart. Novo Nordisk A/S har meldt ud, at der for dem er markante vækstbegrænsninger i utilstrækkelig udvikling af infrastrukturen til deres produktion i Kalundborg da det giver afledt potentiel mangel på kvalificeret arbejdskraft.
 
Som bestyrelsesformand for Kalundborg Havn konstaterer jeg, at de mange virksomheder, der har lokaliseret sig på Kalundborg Havn  - og investeret betydelige milliardbeløb i fabrikker og anlæg på havneområderne - har præcis den samme opfattelse af situationen som Novo Nordisk, hvilket også fremgår af de virksomhedsinterviews som rapporten også indeholder.
 
For Kalundborg Havn er udbygningen af motorvejen af allerstørste betydning for den fortsatte udvikling af vore forretningsområder og vækst. For eksempel vil Kalundborg Container Terminal efterfølgende  kunne levere gods og containere til store dele af hovedstadsområdet lige så hurtigt som fra Københavns havn og hermed dele trafikbelastningen af vejene og den tunge bytrafik i København. Maksimal transporttid på én time i bil fra Kalundborg til Københavns lufthavn, (hvilket vil blive resultatet af en udbygget motorvej) er af afgørende betydning for vores fortsatte arbejde som krydstogtshavn og en vigtig faktor når det drejer sig om vores fortsatte lokalisering af internationale virksomheder på Kalundborg Havn.

Jeg kan pege på en række andre forretningssegmenter på Kalundborg Havn, der vil få gavn og vil få betydelig vækst som følge af udbygningen af motorvejen.
 
Kalundborg Havn har en af Danmarks bedste søværts-infrastrukturer med 15,0 m. dyb sejlrende fra havnene og ud i dybvandsruten i Storebælt og er regionalhavn for hele Sjælland på grund af den enestående vanddybde. Desværre står landinfrastrukturen slet ikke mål med dette.
 
Få besluttet anlægsloven nu og lad os skabe vækst sammen til glæde for Sjælland og dermed for hele Danmark.


Jakob Beck Jensen henviser til rapporten fra Grontmij. Rapporten kan hentes her:





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst