Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

DKI Logistics styrker distributionen

Torsdag 3. september 2015 kl: 13:57
Af: Hans Windeløv, L&T

DKI Logistics ændrer forretningsstrategi og spalter virksomheden i to. Logistikydelser og distribution kommer i fremtiden til at ligge i hvert sit selskab, i henholdsvis DKI Logistics og DKI Distribution

For to år siden røg der 20 paller klimaanlæg afsted om ugen til Bilka. I dag er tallet nul. Til gengæld bliver der sendt rigtig mange varer ud til slutkundernes privatadresser.
Det er stadig virksomheden, DKI Logistics, som på lagrene i Horsens og Køge håndterer varerne for businesskunderne.


Men selv om der stadig er et flow af varer ud til kundernes butikker, bliver flere og flere af varerne altså sendt direkte fra lageret ud til de private slutkunder. Det er en udvikling, der er til at tage og føle på. Og det har man gjort hos DKI Logistics.


B2B og B2C
For virksomheden, der traditionelt leverer lager- og logistikydelser i businesssegmentet, betyder den generelle vækst i e-handelen en markant kursændring i forretningsstrategien.


- Det handler jo ikke kun om klimaanlæg. Stort set alle detailvirksomheder og supermarkedskæder har koblet en webshop på deres eksisterende fysiske forretninger som en ekstra ydelse. Slutkunderne handler måske nok stadig væk i butikkerne. Men de orienterer sig i lige så høj grad på nettet og foretager flere og flere indkøb i de mange forskellige webshops, siger administrerende direktør i DKI Logistics, Preben Borregaard, der fortsætter:


- Det er alt lige fra dagligvarer, tøj, bøger, elektronik, hårde hvidevarer, møbler, kosmetik, gør-det-selv-artikler og mange andre ting. Disse varer forventer de at få bragt lige til døren i hjemmet. Det stiller høje krav til logistikleverandørerne og transportørerne.


Logistik og distribution bliver spaltet
Titlen som direktør i DKI Logistics beholder Preben Borregaard kun kort tid endnu. Den eksplosive vækst i e-handelen og de ændringer, det har skabt på logistikområdet, har ført til, at DKI Logistics spalter virksomheden i to.


Onsdag 19. september lancerer hovedselskabet, DKI Logistics Group, selskaber - DKI Logistics og DKI Distribution, som bliver forsynet med hver sin direktør - og med Preben Borregaard som bestyrelsesformand


- Samfundet og markedets udvikling er tæt forbundet. Ud over, at de stadig driver deres butikker og varehuse, satser vore businesskunder benhårdt på nethandelen. Her er de altså afhængige af, at hele logistik-setup’et spiller optimalt. Alt lige fra modtagelse af varerne, når de ankommer fra producenterne, til håndteringen med lagring og crossdocking, pluk til henholdsvis butikker og privatkunder, pak og distribution er blevet kritiske elementer undervejs i varestrømmen, siger Preben Borregaard og fortsætter:


- De logistikvirksomheder, der ønsker at spille en afgørende rolle i dette kredsløb, er tvunget til at agere i forhold til den måde, markedet er skruet sammen på. For at kunne leve op til både vore egne og vore kunders forventninger har vi derfor etableret vores egen landsdækkende distribution, DKI Distribution.


Opkøb af transportfirmaer
Preben Borregaard forklarer, at det betyder, at DKI Distribution har opkøbt flere transportvirksomheder og endvidere har investeret i både trækkere, trailere og fragtforvogne.


- For tre-fire år siden havde vi omkring 10 privatleveringer om dagen. I dag er det i omegnen af 2.500 daglige leveringer. Det kræver dels, at materiellet er i orden og dels, at man har nogle dygtige medarbejdere. Det er årsagen til, at vi, ud over selve materiellet, har investeret i flere veldrevne og økonomisk bæredygtige transportfirmaer både på Sjælland, på Fyn og i Jylland. Her har man know-how, man er kvalitetsbevidst, og så er man effektiv, siger Preben Borregaard.


DKI Logistics effektiviserer løbende selve logistikprocesserne og har for nylig bygget en ny distributionshal på 6.000 kvadratmeter, som effektiviserer distributionen af både crossdockingvarer og de varer, man har på lageret.


Samtidig har man erhvervet flere lagerautomater for at styrke indsatsen med henblik på pluk af mindre artikler.


Volumen er en kritisk faktor
Det nye setup med to selskaber skaber en høj grad af gennemsigtighed og enkelhed, som samtidig styrker den samlede forretning.


- Da vi selv ejer et rationelt og optimalt distributionsnetværk, har styr på logistikprocesserne og hele tiden styrker it-systemerne, kan kunderne godt se pointen med vores forretningsstrategi. Volumen er en kritisk faktor på logistik- og distributionsmarkedet i den ombrydningstid, vi er inde i lige nu, siger Preben Borregaard og tilføjer:


- Da vi agerer hurtigt og har etableret en super god model med super effektive løsninger, har vi da også oplevet en stor fremgang af både kunder og godsomsætning.


Preben Borregaard forventer yderligere fremgang, både i forbindelse med det nye setup og i forbindelse med ansættelsen af de to nye direktører.


- Jeg glæder mig til, at vi kommer helt op i omdrejninger, og i min nye rolle som bestyrelsesformand får jeg både mere tid og bedre muligheder for at udvikle forretningen yderligere, siger Preben Borregaard.
 
 
 
 
 



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne
- Green Truck Award endte igen hos Scania
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lastbilchauffør blev overfaldet af to mænd på rasteplads ved Holbæk
- 47 fik guldmedaljer ved DM i Skills 2024
- Chauffører underviser skolebørn i trafiksikkerhed
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst