Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet sætter fokus på seler og telefoner

Torsdag 3. september 2015 kl: 13:03
Af: Redaktionen

Er selen spændt på alle personer i bilen? Har du begge hænder på rattet - og ikke den ene hånd på mobiltelefonen? Det er ifølge Sydøstjyllands Politi relevante spørgsmål at stille sig selv i næste uge, hvor politiet skruer op for det daglige arbejde med trafiksikkerheden og deltager i en ugelang, landsdækkende kontrol af selebrug og brug af håndholdt mobiltelefon

- Sikkerhedsselen er en af de allervigtigste midler til at mindske antallet af dræbte og kvæstede i trafikken, og jeg kan kun opfordre til, at man spænder alle fast i bilen, inden man kører af sted. Faktisk kan brugen af sikkerhedsselen reducere sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 procent, siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen, der er fungerende leder af færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi.


Kontrollen begynder på mandag 7. september, og Sydøstjyllands Politi kører lige som kolleger i resten af landet rundt med øget fokus på brug af sikkerhedsseler og mobiltelefoner hele ugen frem til søndag 13. september. 


- Det er stadig fristende for mange at ringe hjem med en kort besked - eller tage et vigtigt opkald, selvom man kører rundt i trafikken og har ansvaret for et køretøj. Risikoen for et uheld, mens man taler i en håndholdt mobiltelefon under kørslen, er op til fire gange højere end når man ikke taler i telefon. Så der er al mulig grund til at køre bil, når man kører bil - og ikke lave alt muligt andet samtidig, siger Richardt Jakobsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst