Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aarhus Letbane: Banedanmark skaber usikkerhed om letbane til Grenaa i 2017

Torsdag 3. september 2015 kl: 10:01
Af: Redaktionen

Aarhus Letbane er forundrede over, at Banedanmark onsdag skabte tvivl om tidsplanen for, hvornår Aarhus Letbane kører til Grenaa. Det skal efter planen være i 2017. Aarhus Letbane peger på, at Banedanmark i årevis har udskudt fornyelsen af Grenaabanen, så det derfor kræver store arbejder at ombygge strækningen fra Ryomgård til Grenaa til el-drift og højere hastighed

Med meldingen fra Banedanmark onsdag bliver hos Aarhus Letbane betegnet som en “Mærkværdig optræden”. Aarhus Letbane, der er Danmarks første, er planlagt til at åbne i Aarhus i 2017. Men udmeldingen fra Banedanmark skaber efter Aarhus Letbanes opfattelse usikkerhed om tidsplanen for den del af Letbanen, der skal køre til Grenaa. 


- Jeg er meget forundret over Banedanmarks uventede udmelding, som kommer midt i et forhandlingsforløb. Så sent som i sidste uge var vi flere gange i dialog om en løsning på Grenaabanen, siger Aarhus Letbanes anlægschef, Jørgen Hansen. 


Han fremhæver, at Aarhus Letbane og Banedanmark har været i tæt dialog omkring de mange anlægsarbejder på Grenaabanen siden 2013. I foråret udarbejdede de to selskaber i fællesskab en række scenarier for, hvordan Banedanmarks og Aarhus Letbanes anlægsarbejder kunne koordineres inden letbanens åbning i 2017. Ifølge Jørgen Hansen kom Banedanmark i marts kom med et nyt udspil, hvor deres mange aktiviteter skulle ske i netop de måneder, hvor Letbanen skal åbne. 


- Lige præcis månederne fra april til juli 2017 er nogle af de mest følsomme for Aarhus Letbane. Det er her, at den sidste teknik skal testes, og vi kan byde passagerer indenfor i Danmarks første letbane. Det er ikke tiden til at eksperimentere med sporarbejder, siger Jørgen Hansen.


Han peger på, at Banedanmark i årevis har udskudt fornyelsen af Grenaabanen. Derfor kræver det store arbejder at ombygge strækningen fra Ryomgård til Grenaa til el-drift og højere hastighed. Sker det ikke, vil letbanen ikke kunne køre 100 km/t og dermed nedbringe rejsetiden. Aarhus Letbane skal stå for at elektrificere Grenaabanen og udskifte signalsystemet. 


Aarhus Letbane peger på, at selskabet har været nødt til at meddele en ekstra lang lukning af Grenaabanen på godt et år på grund af Banedanmarks mange arbejder.


- Den forlængede lukningsperiode tager højde for både Letbanens og Banedanmarks ekstra aktiviteter. Ambitionen har hele tiden været, at vi skulle kunne finde en fælles løsning af hensyn til de rejsende på Djursland. I stedet fremstår vi nu som noget så uskønt, som to offentlige selskaber, der ikke kan arbejde sammen, siger Jørgen Hansen, som opfordrer Banedanmark til at fortsætte dialogen om en fælles løsning på Grenaabanen. 


- Ind i mellem kan der ryge en finke af panden, og det er måske det, der er sket her. Nu synes jeg, at vi skal sætte os sammen igen og fortsætte arbejdet med at finde en fælles løsning, så Letbanen kan køre i hele Aarhusområdet i 2017, siger Jørgen Hansen. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst