Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikselskab vil etablere cykelparkering ved busstoppesteder

Onsdag 2. september 2015 kl: 15:30
Af: Redaktionen

Det skal være enklere at kombinere cyklen med den kollektive transport. Derfor undersøger trafikselskabet Movia i samarbejde med Københavns, Furesø og Gladsaxe kommuner, Supercykelsti-sekretariatet og Region Hovedstaden, hvordan cykelparkering ved stoppesteder kan designes og hvor de kan placeres

Udgangspunktet for arbejdet med at etablere cykelparkering ved busstoppesteder i Hovedstadsområdet er resultatet fra en undersøgelse, der viser, at mens 94 procent af københavnerne er overordnet set tilfredse med København som cykelby, er kun 33 procent tilfredse med cykelparkeringen. Ser man på muligheden for at kombinere cyklen med den kollektive transport ligger tilfredsheden på 60 procent.


Derfor er der politisk fokus på at forbedre cykelparkeringen i København, og et af fokuspunkterne er cykelparkeringen ved stationer og busstoppesteder. København har fået 1,2 millioner kroner i støtte fra staten til et forsøg med bedre cykelparkering langs den nye hurtigbusrute +Way fra Hans Knudsens Plads til Nørreport via Nørre Campus. Nu vil teknik- og miljøborgmesteren i København finde den kommunale medfinansiering til projektet.


- Vi skal give københavnerne og byens mange pendlere gode alternativer til bilen. Vi arbejder sammen med Movia benhårdt på, at gøre det nemmere for busserne at komme hurtigt gennem trafikken. Og nu tager vi også hul på et samarbejde om at forbedre mulighederne for at parkere cyklen ved busstoppestederne, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).


Projektet begynder med spørgsmål
- Vi ved ikke nok om, hvad der får pendleren, skoleeleven eller pensionisten til at kombinere cykel og bus, eller hvilke ønsker, de har til det optimale busstoppested og cykelparkering. Derfor begynder projektet med at spørge dem, siger Anette Enemark, der er chef for Mobilitetsrådgivningen hos Trafikselskabet Movia.


Passagererne bliver spurgt om deres ønsker til stoppested og cykelparkering, og svarene skal ud over passagerernes konkrete ønsker også vise, om der er forskel på ønskerne hos passagerer i boligområder, erhvervsområder, den tætte by og uden for byen.


- Mange bruger automatpiloten når de vælger transportmiddel. Enten er man cyklist, busbruger eller billist. Vi vil gerne opnå, at flere vælger det transportmiddel - eller kombination af transportmidler - der passer til den konkrete tur. Og selvfølgelig gerne, at flere kombinerer bus og cykel oftere, siger Anette Enemark.


Fakta
  • Københavns Kommune har fået tildelt 784.000 kroner fra den statslige ”Pulje til Supercykelstier og Cykelparkering” til projektet ”Cykelparkering ved større busstop”. 
  • Den nødvendige egenfinansiering til projektet på 1,2 millioner kroner indgår aktuelt i kommunens forhandlinger om budgettet for 2016.
  • Projektet vil forbedre kapaciteten og opgradere cykelparkeringsfaciliteterne med omkring 200-400 cykelparkeringspladser ved udvalgte busstoppesteder for at gøre det attraktivt for pendlere at kombinere cyklen med bus. 
  • Projektet vil tage udgangspunkt i et pilotprojekt langs +Way-ruten i København og vil på baggrund af erfaringerne udvikle et mere generelt koncept, der vil kunne indføres på andre udvalgte busstoppesteder i København. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst