Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Uno-X er også med på affaldsbaseret biodiesel

Torsdag 27. august 2015 kl: 11:58
Af: Redaktionen

Uno-X lancerer en bæredygtig biodiesel, der tåler lavere kuldegrader end animalsk biodiesel, og derfor kan anvendes om vinteren. Leverandøren er danske Emmelev A/S, der også leverer biodiesel til energiselskabet OK.

Uno-X Energi, en del af Uno-X Gruppen som er et af Danmarks største energiselskaber, gør det lige som OK muligt at anvende 2. generations biodiesel om vinteren. Ved hjælp af en ny teknologi kan man fremstille bæredygtig biodiesel af den rest, der bliver til overs ved fremstilling af konventionel biodiesel fra raps.


- Det er klart, at det er enormt positivt, at vi nu kan fremstille affaldsbaseret bæredygtig biodiesel. Tidligere blev resten af den traditionelle rapsdiesel ikke nyttiggjort i samme omfang, men det råder en nyudviklet proces bod på, siger Claus Gottlieb, direktør hos Uno-X Energi.


Den nye bæredygtige biodiesel bliver leveret af det familiedrevne firma, Emmelev A/S på Fyn, og fungerer som et produkt, der iblandes det konventionelle brændstof. Firmaet er Danmarks eneste producent af denne type brændstof, som tåler lavere kuldegrader end den animalske biodiesel.


- Uno-X har anvendt biodiesel i transportdiesel siden 2011, og derfor det et kæmpe fremskridt, at vi nu kan anvende 2. generations biodiesel året rundt og ikke kun i sommermånederne. At producenten ligger på Fyn er en stor fordel, når det gælder logistikken, men så sandelig også når det gælder belastning af miljøet, siger Claus Gottlieb.


Den nye biodiesel er udviklet i samarbejde med Højteknologifonden, Novozymes og Danmarks Tekniske Universitet, og er desuden godkendt af Energistyrelsen som et 2. generationsprodukt. Produktet fremstilles af de overskydende rester fra produktion af konventionel biodiesel, som er lavet på raps.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst