Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny direktør skal styrke samarbejdet mellem Nordjylland og Grønland

Torsdag 27. august 2015 kl: 11:45
Af: Redaktionen

Interesseorganisationen Arctic Consensus har ansat Lise-Lotte Terp som ny direktør. Med valget får Nordjylland en stærk spiller på holdet til at styrke det nordjyske samarbejde med Grønland og de øvrige arktiske lande

- Jeg glæder mig til at få Lise-Lotte ombord. Der er ingen tvivl om, at Lise-Lotte Terp har de helt rigtige kompetencer til at gøre en forskel for vores samarbejde med Grønland og de øvrige arktiske lande. Hun har et stort netværk i Grønland og Nordjylland og har i mange år arbejdet med at fremme de nordjyske-grønlandske relationer bl.a. som formand for det Grønlandske Hus i Aalborg, siger erhvervschef i Aalborg Kommune Tonny Thorup.


- Som ny direktør for Arctic Consensus vil Lise-Lotte Terp spille en vigtig rolle i at facilitere et tættere samarbejde med Grønland både i forhold til Arctic Consensus’ strategi og i forhold til den nye samarbejdsaftale med Aalborg Kommune, siger han videre.


Direktør i Aalborg Havn, Claus Holstein udtrykker tilfredshed med aftalen og ser Aalborg Havn som en vigtig spiller:
 
- Som partner i Arctic Consensus er vi i Aalborg Havn glade for den nye samarbejdsaftale, hvor vi deltager aktivt i at fremme samarbejdet mellem Grønland og Aalborg på erhvervsområdet. Som havn har vi en særlig interesse i det første punkt i aftalen om den fælles vækst- og investeringspulje, hvor vi har kig på investeringer i for eksempel bygningsanlæg både i Grønland og Aalborg, siger Claus Holstein.


Den nye direktør får sin daglige gang i Aalborg Kommunes erhvervskontor BusinessAalborg, som Arctic Consensus er en del af. 


Med sig i bagagen har Lise-Lotte Terp over 17 års erfaring som ministersekretær, direktionssekretær, sekretariatschef, netværksleder og bestyrelsesleder. Hun har i en årrække arbejdet for Grønlands Selvstyre og har de senere år været ansat hos Aalborg Havn som sekretariatschef. Derudover har hun tidligere været formand for Arctic Business Network, som plejer kommercielle interesser for nordjyske og grønlandske virksomheder. Ligeledes har hun stået bag oprettelsen af Arctic Education Network, som fremmer samarbejdet mellem nordjyske og grønlandske uddannelsesinstitutioner. Lise-Lotte begynder som direktør for Arctic Consensus 1. oktober.
 

Stærkere samarbejde mellem Aalborg og Nuuk
For nylig indgik Aalborg Kommune og den grønlandske kommune Sermersooq (Nuuk) en ny samarbejdsaftale, hvor der er lagt vægt på at skabe et solidt fundament for vækst og udvikling i både Aalborg Kommune og venskabsbyen Sermersooq. Med aftalen er det besluttet, at de to kommuner skal samarbejde yderligere inden for erhverv, uddannelse, velfærd, sundhed, børn og skole, kultur og sport.
 
På erhvervsområdet er der indgået aftale om syv konkrete samarbejdstiltag, hvor Arctic Consensus såvel som partnergruppen bag spiller en aktiv rolle: 
  • Fælles vækst- og investeringspulje (investeringer i tiltag som skaber vækst og beskæftigelse i begge kommuner)
  • Eksport for grønlandske virksomheder (rådgivningsbistand og eksportsparring gennem BusinessAalborg)
  • Erhvervsservice for grønlandske virksomheder i Aalborg/Danmark (rådgivningsbistand, iværksætterindsats gennem BusinessAalborg)
  • Genvej til EU (nemmere adgang til EU-finansierede projekter gennem NordDanmarks EU-Kontor)
  • Mere turisme (samarbejde om at udløse Grønlands turisme potentiale)
  • Vækstkorridor skaber vækst og beskæftigelse (effektiv infrastruktur skaber jobs, klynger, netværk skaber udvikling)
  • Samarbejde om vækstpartnerskabsaftale vedr. det arktiske område (aftale mellem Erhvervs- og Vækstministeriet og Vækstforum Nordjylland)

Fakta om Arctic Consensus
Arctic Consensus er en interesseorganisationen, som arbejder for at fremme samhandel, vækst og udvikling både i de arktiske lande og Nordjylland/Danmark ved at samarbejde på tværs inden for erhverv, uddannelse, forskning og kultur. Arctic Consensus formidler også viden mellem Grønland og EU, herunder input til EUs arktiske strategi. 
Interesseorganisationen er et partnerskab mellem Aalborg Havn, Region Nordjylland, Vækstforum og Aalborg Kommune.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst