Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færge skifter navn

Tirsdag 25. august 2015 kl: 06:44
Af: Redaktionen

SamsøFærgen har skiftet navn til »Samsø«. Dermed har rederiet Færgen ført et langvarigt ønske om et navneskiftet på færgen, der forbinder Samsø med Sjælland

Færge skifter navn
SamsøFærgen blev mandag udsmykket med sit nye navn (Foto: Færgen)
I forbindelse med navnskiftet fremhæver rederiet, at 2015 har budt på mange positive nyheder for færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø, og at navneskiftet er den sidste brik, der er faldet på plads. Færgen, der sejler mellem Kalundborg og den nye færgehavn i Ballen har droppet det tidligere navn »Kanhave«.


- Det har længe været et ønske for os at understrege Færgens lokale forankring på Samsø via selve færgenavnet. Fremgangsmåden er den samme på flere af vores øvrige ruter, hvor især lokalbefolkningen har været glade for at sejle med en færge, der bærer navnet på destinationen. Nu er det endelig blevet teknisk muligt, og søfartsmyndighederne har tidligere i dag været om bord for at godkende ændringen, siger Jørgen Jensen, der er kommerciel direktør hos rederiet Færgen.

 
Han henviser i den forbindelse til, at LangelandsFærgen råder over to færger med navnene »Lolland« og »Langeland«, ligesom AlsFærgen har fået navnet »Fynshav« efter navnet på anløbshavnen på Als.

 
Færgeruten mellem Sjælland og Samsø har i år været genstand for en lang række forbedringer og forandringer. Ikke mindst via opførelsen af den nye færgehavn i Ballen samt indsættelsen af den moderniserede SamsøFærge, der nu  har fået navnet »Samsø«. Den nye færgehavn og den moderniserede færge har skåret op til 35 minutter af sejltiden mellem Sjælland og Samsø. I weekender og ferieperioder er sejltiden 1 time og 15 minutter. Samtidig er der indført flere daglige afgange samt billigere færgebilletter i form af en række nye billettyper, der særligt tilgodeser personer, som ofte benytter sig af ruten.
 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst