Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportkoncern etablerer sin egen trainee-uddannelse

Mandag 24. august 2015 kl: 09:36
Af: Redaktionen

Ønsket om bredere viden og tungere kompetencer får den danske transportkoncern Blue Water Shipping, der har hovedsæde i Esbjerg, til at starte koncernens egen speditøruddannelse i samarbejde med Erhvervsakademi Sydvest. Ni ud af ti, der har været gennem et trainee-forløb hos Blue Water Shipping får arbejde i koncernen

Transportkoncern etablerer sin egen trainee-uddannelse
Aase Bjerregaard (tv) fra Blue Water sammen med Jørgen Clement fra Erhvervsakademi Sydvest.
For Blue Water Shipping er rekruttering og uddannelse af trainees en meget væsentlig faktor. Firmaet uddanner årligt ca 30 trainees, og 9 ud af 10 af dem fortsætter efter endt uddannelse i firmaet. De udgør dermed et solidt fundament for den videre udvikling af den danske transportkoncern, der har aktiviteter over det meste af verden.


- Der er stigende krav til, hvilke kompetencer en dygtig speditør skal besidde, og for at give vores kommende trainees de bedste forudsætninger har vi besluttet at etablere vores helt egen speditøruddannelse, der er skræddersyet til branchens fremtidige behov, siger Blue Water Shippings HR-chef Aase Bjerregaard.


Uddannelsen kombinerer de bedste elementer fra den traditionelle speditør- og shippinguddannelse med en mere videnstung og teoretisk akademiuddannelse i international transport og logistik. De første trainees starter 1. september i år, og den to-årigeuddannelse gennemføres i samarbejde med Erhvervsakademi Sydvest, som har det uddannelsesmæssige ansvar.


- Vi har skabt en spændende uddannelse med et højt fagligt niveau, og målet er at give de enkelte trainees en attraktiv uddannelse samt hvert år at tiltrække nogle af de bedste afgangselever fra stx, hhx og htx. Det gør vi ved at specialisere og højne videns- og kompetenceniveauet i forhold til den nuværende uddannelse. Samtidig vil der være større muligheder for at bygge videre på uddannelsen senere, siger Jørgen Clement, chef for efteruddannelsesafdelingen hos Erhvervsakademi Sydvest.


Medarbejderne hos Erhvervsakademi Sydvest har stor kompetence og erfaring med efter- og videreuddannelse - blandt andet indenfor transport og shipping, hvor de er igang med at opbygge et nationalt videnscenter for transport. Årligt har man på akademiets lokationer i Esbjerg og Sønderborg 2.500 deltidsstuderende.


- Det tætte samarbejde med Blue Water Shipping gør, at vi i fællessskab har skræddersyet en uddannelse, som ikke bare er en Blue Water-uddannelse, men uddannelse der vil være accepteret i branchen. Vi ser frem til at være med til at give de nye trainees en stærk uddannelse og ad den vej medvirke til at løfte en meget vigtig opgave for både Blue Water og for transportbranchen, siger Jørgen Clement.


Hos Blue Water glæder Aase Bjerregaard sig til at byde de 30 nye trainees, der er fordelt på en række af virksomhedens danske, norske og svenske kontorer, velkommen 1. september, fordi det er et stort skridt fremad.


- Med den nye uddannelse vælger vi at investere flere penge og ressorucer i uddannelsen af vores trainees. Det gør vi, fordi det har stor betydning i tiltrækningen af kandidater, samt at vores trainees får et bredere og mere attraktivt fundament, som der også kan bygges uddannelsesmæssigt videre på efterfølgende, da der vil være behov for medarbejdere med endnu stærkere akademisk uddannelse. Samtidig er det væsentlig for udviklingen af vores forretning, at medarbejderne har de helt rigtige kompetencer for at kunne løse vores kunders komplekse transport- og logistikbehov. Så den nye uddannelse medvirker til at fremtidssikre både vores medarbejdere og vores forretning, siger Aase Bjerregaard.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst