Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af konkurser i juli lå tæt på niveauet fra 2008

Tirsdag 4. august 2015 kl: 10:18
Af: Redaktionen

I juli for syv år siden gik 233 virksomheder konkurs. I juli i år var tallet 244. Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, der tæller vognmandsorganisationen DTL og speditør-organisationen Danske Speditører blandt sine medlemmer, kalder det et sundshedstegn, at forskellen på de to måneder er så lille, som den er - blot 11 konkurser flere i juli i år end i juli 2008 - måneden inden den økonomiske krise dukkede op

Analyse- og datavirksomheden Experians opgørelse for juli viser, at 244 virksomheder gik konkurs i løbet af måneden. Det svarer til et fald på 13,2 procent sammenlignet med juli sidste år, hvor antallet af konkurser lå på 281. Det bringer niveauet tæt på niveauet fra sommeren 2008 - før den økonomiske krise og opbremsning satte ind.


- Tallene skal dog ses i lyset af, at niveauet ofte er lavt i juli. Men det betyder ikke, at vi ikke skal glæde os over fremgangen, der indebærer, at 13,2 procent færre måtte dreje nøglen om end sidste sommer. Over et 12 måneders perspektiv giver det en nedgang på 1,5 procent og viser, at vi holder snuden i sporet, siger Jens Hjortflod,  der er administrerende direktør i Experian.


Bedste månedstal siden februar 09
Juli-tallene har fået 12 måneders gennemsnittet til at falde til 363. Ikke siden februar 2009 er der set et lavere 12-måneders gennemsnit. 


- Det fortæller os, at selvom krisen opløses langsomt, er kursen stabil. Erhvervslivet holder fast. For tre år siden i juli 2012 var niveauet væsentlig højere med 457 konkurser, siger Jens Hjortflod.


Bakkes op af nøgletal
Hos Dansk Erhverv bekræfter politisk konsulent Sigurd Schou Madsen, at konkursudviklingen afspejler en række andre vækstindikatorer, herunder udviklingen i detailsalg og forbrugertillid.


- Begge nøgletal rettede sig i sidste uge, og vi ser lige nu en række sundhedstegn for dansk økonomi, der tyder på, at opsvinget er på vej tilbage, siger han.


Krisen kan stadig give krampetrækninger
Konkurstallet har det dog med at falde sidst på sommeren for så at stige igen til efteråret. Derfor mener Sigurd Schou Madsen ikke, vi har oplevet krisens sidste krampetrækninger. Ifølge Dansk Erhverv er der risiko for, at der vil komme stigninger igen de næste måneder. 


- ”Et vist niveau af konkurser er et grundvilkår i erhvervslivet og hver dag året rundt, er der virksomheder, der lukker og slukker, ligesom nye virksomheder kommer til. Det er kun ved at sætte nye skibe i søen, vi finder nye veje til vækst. Det er trist for den enkelte, der går konkurs, men det er ikke kun dårligt for samfundsøkonomien. Lukker en virksomhed fordi den ikke er levedygtig, bliver der frigjort hænder til nye aktiviteter, påpeger Sigurd Schou Madsen.


En af de brancher, der slap godt gennem sommeren er Information og Kommunikation. Branchen omfatter IT-virksomheder, der ellers har måttet tåle relativt mange konkurser hen over året.


- Fra 23 konkurser i juni, faldt antallet til bare fire i juli - sidste år i juli var antallet 16! Det ser unægtelig godt ud og gør det svært at bevare pessimismen, selvom kompasnålen sikkert vil lave flere udsving hen over efteråret, siger Jens Hjortflod, der er administrerende direktør i Experian. 


Han glæder sig over vækstindikatorer i brancherne Byggeri og anlæg samt Transportvirksomheder. Her ses nedgang i antallet af konkurser i branchen Bygge og anlæg fra 43 konkurser i juli sidste år til 27 i år. For Transportvirksomheder måtte 16 dreje nøglen om med konkurser i juli sidste år - i år er antallet reduceret til 12.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst