Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nyregistrerede personbiler: Juli i år endte på et højere niveau

Mandag 3. august 2015 kl: 13:51
Af: Jesper Christensen

Antallet af nye personbiler, der kørte ud å vejene i løbet af juli, endte 16.236. Det er 13,9 procent flere end i juli sidste år. Set over årets første syv måneder ligger antallet af nyregistrerede personbiler på 121.003, hvilket svarer til 7,1 procent flere end i samme periode sidste år, hvor antallet var 113.071

Organisationen De Danske Bilimportører ser det som meget positivt, at årets første syv måneder stod for et større salg af personbiler end i samme periode sidste år, der var endda et rekord år. Det samme billede tegner sig for vare- og lastbilerne. Juli-salgstallene ligger ifølge De Danske Bilimportører lidt over det forventede, og sammenligningen med sidste år er absolut positiv og tolkes som en fortsat optimisme i samfundet generelt båret at et behov for transport af gods, levering af håndværksydelser såvel som behovet for personlig mobilitet. 


- Vi er særdeles glade for salget indtil videre i år, og ser med optimisme på vores forretning i de kommende måneder, siger Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører. 


Tendensen i de forskellige størrelser af biler har ændret sig lidt, men bilerne i B-segmentet (lille klasse) er fortsat førende - mikrobilerne i A-segmentet har i nogle måneder været fortrængt fra anden pladsen af de lidt større biler i C-segmentet, men mikrobilerne er nu, for anden måned i træk, tilbage som den anden største bilklasse.


Tendensen de seneste par måneder ændrer ikke væsentlig ved det overordnede billede af, at mikrobilerne er faldet i betydning, da danskerne er begyndt at købe lidt større biler.


- Vi er fortsat af den overbevisning at mange købere har et reelt transportbehov som tilsiger lidt større biler end tidligere, og vi finder det derfor blot naturligt at danskerne vælger en større bil, hvis de får mulighed for det - danskerne kører nemlig generelt i mindre biler end i andre europæiske lande. Biler er dyre i Danmark, men set ud fra et miljømæssigt perspektiv kan man i dag udmærket vælge en større bil uden på nogen måde at sætte miljøbevidstheden over styr, siger Gunni Mikkelsen.


Når det gælder el-biler, varierer salget betydeligt i de enkelte måneder, da salget af de mere almindelige størrelser af biler i betydelig omfang er drevet af salg til flåder. Salget i juli sluttede på 131 enheder. Målt på første syv måneder at året har der været et meget fint salg af elbiler på 1.181 i år mod 688 sidste år for den samme periode. Det betyder et plus på 72 procent. Dermed tegner 2015 til at blive et godt år. Salget af elbiler er domineret af biler fra E-segmentet - de større luksusbiler.


Bilsalget/nyregistreringer i juli 2015








2012 2013 2014 2015 Ændring 2014-2015
Personbiler juli 16.724 14.230 14.267 16.236 13,90%

jan-juli 101.096 106.293 113.071 121.003 7,10%



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst