Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Scania melder ud efter Volvo

Onsdag 1. juli 2015 kl: 08:59
Af: Redaktionen

For nylig kunne svenske Volvo Trucks melde ud, at deres Euro 5-motorer og visse Euro 6-motorer kunne køre på brændstoffet HVO - hydrogeneret vegetabilsk olie. Nu melder den anden svenske lastbilproducent, Scania, sig også på banen med en tilsvarende udmelding

Scania oplyser, at lastbiler og busser, der opfylder Euro 5-normen, samt udvalgte lastbiler og busser, som opfylder Euro 6-normen, kan køre på det bæredygtige brændstof, HVO, (hydrogeneret vegetabilsk olie). Når HVO bruges som brændstof i dieselmotorer i stedet for dieselolie, reduceres CO2-emissionerne med 85 procent. Kemisk set er brændstoffet næsten identisk med konventionel dieselolie, men når det anvendes i dieselmotorer, giver det mulighed for at opnå en reduktion af CO2-emissionerne på 85 procent. På nuværende tidspunkt er merprisen for HVO i Sverige typisk under en krone, mens merprisen i Danmark er 4-5 kroner på grund af brændstofafgifter. Olieskiftintervallerne er uændret for HVO sammenlignet med almindelig diesel.


For Scania var første skridt godkendelse af brug af HVO-brændstof i Euro 5-lastbiler og -busser, uanset kørselstype. Hvad angår Euro 6, skal der først udføres en række tests i samarbejde med et antal udvalgte større svenske transportvirksomheder. Disse virksomheder omfatter blandt andet affaldshåndterings- og genbrugsvirksomheden Renova og Götene Kyltransporter, som med omkring 80 lastbiler er en af de førende aktører på markedet for køletransport i Sverige.


Jonas Nordh, der er øverste chef for Scania i de nordiske lande, udtaler, at der især fra store transportvirksomheder er en markant interesse i at nedbringe CO2-udledningen og deltage i test, hvor der kigges nærmere på hydrogeneret vegetabilsk olies egenskaber som brændstof.


- Målet er at have ca. 100 lastbiler, som alle opfylder Euro 6-normen, i drift inden begyndelsen af efteråret med en god blanding af både eksisterende og fabriksnye biler, siger Jonas Nordh.


Set i forhold til den daglige drift er den primære udfordring for mange transportvirksomheder brændstoffets tilgængelighed på markedet. Hvad tilgængeligheden angår, er det meget nemmere at anvende "almindeligt" biobrændstof (FAME), og her kan Scania tilbyde Euro 6-motorer med en ydelse, der rækker fra 320 til 580 hk.


- Det er dog ikke et problem i Danmark, hvor for eksempel Biofuel Express allerede forhandler HVO, siger Scania Danmarks salgsdirektør, Anton Freiesleben.


Scania har som mål at have opnået reduktion på over 50 procent af miljøpåvirkningen i 2020 sammenlignet med år 2000 og derved bidrage væsentligt i det globale arbejde mod klimaændringer.


- Derfor arbejdes der kontinuerligt med brug af alternative produktionsmetoder, materialevalg, og brændstoffer. I tillæg har vi i vores udvikling af produkter og serviceydelser også et klart fokus på chaufføren, som har stor indflydelse, når det handler om at reducere brændstofforbruget. Derfor indgår driver training og driver coaching samt skræddersyede forebyggende vedligeholdelsesprogrammer som en væsentlig del af vores servicepakker, siger Anton Freiesleben.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst