Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Iveco er klar med firehjulstræk til daglig

Tirsdag 26. maj 2015 kl: 09:38
Af: Redaktionen

Iveco's lastbiler i den letteste del af modelprogrammet - Daily - bliver nu lanceret i en udgave med træk på alle fire hjul. Den nye Daily fra Iveco vandt sidste efterår titlen som "International Van of the Year 2015"

Iveco er klar med firehjulstræk til daglig
Den nye Daily 4x4 fås i to versioner - som enkeltkabine med akselafstand 3.050 mm eller 3.400 mm, og som dobbeltkabine med akselafstand 3.400 mm, der kan transportere et mandskab på op til syv personer. Derudover fås den i to forskellige vægtklasser: 3,5 ton og 5,5 ton, samt som basischassis til særlige opbygninger som autocamper, minibus og andre skræddersyede løsninger.


I 4x4-udgaven af den nye Daily er 6-trins gearkassen med overgear koblet til den centrale reduktionsgearkasse med dobbelt reduktion, så man opnår 24 gear frem. Takket være de tre differentialespærrer er den nye firehjulstrukne Daily klar til at takle enhver hældning og enhver type terræn uden at gå på kompromis med kørekomforten. Dette er et vigtigt aspekt, hvis man tænker på, at det at køre i terræn betyder, at bilen skal kunne klare vanskelige ruter under krævende forhold.


Indvendigt svarer Daily 4x4 til de øvrige biler i den nye Daily-serie. Den har ergonomisk førersæde, stor frontrude, rationel placering af betjeningsgreb og knapper og et mere effektivt klimaanlæg, der fås i både automatisk og manuel version.


Den nye Daily 4x4 har en særlig og speciel offroad-chassisramme med længdevanger, som altid har været kendetegnende for Daily-programmet, og som letter opbygningsarbejdet.


Forendens kasseprofil sikrer en robust rammekonstruktion, der kan modstå de kraftige påvirkninger fra ekstreme terrænkørsel. Desuden er bilen udstyret med forkofanger i stål, konstrueret i tre stykker.


Bag på chassisrammen er monteret en underkøringskofanger, som beskytter køretøjet i tilfælde af påkøring bagfra. For ikke at dæmpe de terrængående egenskaber kan underkørings-kofangeren løftes.


Køretøjet er udstyret med en 3-liters fire-cylindret Euro 6 motor med variabel turboladergeometri og højtryks commonrail-indsprøjtning. Motoren har en maksimal ydeevne på 170 hk med et maksimalt drejningsmoment på 400 Nm. Motoren lever op ti Euro 6-normen gennem en kombinationen af et EGR-system til recirkulation af udstødningsgassen og et SCR-efterbehandlingssystem. Bremsesystemet er af samme type i versionerne på 3,5 og 5,5 ton.


De firehjulstrukne Daily'er leveres med skivebremser på forakslen og tromlebremser på bagakslen. Desuden vil det være muligt at tilvælge ESP (Elektronic Stability Program) til kontrol af køretøjets stabilitet.


Iveco Daily 4x4 er ifølge Iveco velegnet til mange typer anvendelse og byder på et stort udvalg af kraftudtag til montering på både gearkassen og fordelergearkassen. Den kan udstyres med offroad- eller onroaddæk og er forberedt til frontmonteret udstyr som spil og sneplov. 


Iveco peger på, at den nye Daily 4x4, der er gearet til alle underlag under alle betingelser, eksempelvis kan bruges inden for civilforsvaret, på bygge- og anlægspladser og på brand- og redningsområdet.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst