Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Uenighed kostede lavprisflyselskab 350 millioner norske kroner

Fredag 10. april 2015 kl: 09:09
Af: Redaktionen

Den 11 dage lange konflikt mellem lavprisflyselskabet Norwegian og selskabets norske piloter udløste ekstraomkostninger og indtægtstab på samlet 350 millioner norske kroner. Det oplyser selskabet fredag

Konflikten, der varede 11 dage, var en konsekvens af, at Norwegian og de norske piloter ikke kunne nå til enighed om en ny overenskomst. Derfor gik piloterne i strejke.


Det betød, at næsten 2.000 flyvninger - hovedsageligt i Skandinavien - blev aflyst. De mange aflysninger kommer også til udtryk i antallet af passagerer, hvor Norwegian kan konstatere, at selskabet for første gang har oplevet passagernedgang sammenlignet med året før. 


De aflyste flyvninger betød omkring 120 millioner norske kroner i tabte indtægter, mens ekstraomkostninger knyttet til at ivaretage passagerene kom op på 110 millioner norske kroner. Beløbet inkluderer køb af billetter med andre selskaber, mad og hotelovernatninger for strandede passagerer. Norwegian beregner, at selskabet har fået et indtægtstab i form af tabte fremtidige bookinger på 120 millioner norske kroner. Samlet set har konflikten mellem Norwegian og piloterne kostet lavprisflyselskabet omkring 350 millioner norske kroner.


- Strejken blandt de skandinaviske piloter påførte Norwegian meget store omkostninger. Det er et tab, som vi må leve med. Heldigvis fortsætter vi med at tiltrække mange nye kunder i Europa og USA, som opvejer for, at kunderne i Skandinavien så sig nødt til at flyve med konkurrenterne. Havde vi ikke haft så stor en kundemasse og så mange hårdtarbejdende medarbejdere også uden for Skandinavien, ville situationen have været endnu mere vanskelig, siger Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos. 


I marts fløj 1.726.180 passagerer med Norwegian, hvilket var en tilbagegang på 4 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Trafiktallene for marts er positivt påvirket af, at påsketrafikken i år startede i marts, mens den sidste år startede i april. Norwegian forventer, at pilotstrejken og påsken også vil påvirke trafiktallene. Norwegian peger på, at selvom selskabet vurderer, at der er kommet gang i bookningerne igen, vil gode bookingtal i foråret ikke kunne kompensere for indtægtstabet på grund af konflikten mellem selskabet og piloterne.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst