Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

SAS og danske piloter indgår ny overenskomst

Tirsdag 31. marts 2015 kl: 22:29
Af: Redaktionen

SAS har tirsdag indgået en ny overenskomst med den danske pilotforening, DPF. Aftalen omfatter omkring en tredjedel af alle piloter i SAS, og ambitionen er at indgå nye overenskomster med de resterende tre pilotforeninger. Tryghed i ansættelse for den enkelte, et forandringsparat SAS og mindre kompleksitet er centrale elementer i den nye overenskomst - og i forhandlingerne med de resterende pilotforeninger

DPF har sammen med SAS udarbejdet en ny overenskomst baseret på nutidige vilkår og forudsætninger i branchen. Den nye aftale betyder en gennemgribende forenkling, som blandt andet afspejles i, at aftalen kun omfatter lige under 40 sider i forhold til tidligere 238 sider.


I hovedtræk betyder aftalen, at SAS kan agere hurtigere på markedet og i højere grad tilpasse produktionen til sæsonvariationer. Samtidig sikrer aftalen tryghed i ansættelsen og en større påvirkning på arbejdslivet for den enkelte pilot i SAS. Den nye overenskomst er indgået for to år og træder i kraft 1. april.


- Sammen med Dansk Pilotforening har vi i dag taget et stort skridt fremad og har indgået en overenskomst, der afspejler SAS og nutidens konkurrencesituation. Gennem en yderst konstruktiv dialog er vi nået frem til indholdet i den nye aftale, og det er værdifuldt. SAS har et fantastisk pilotkorps, som bidrager til, at vi kan levere et skarpt produkt til kunderne, og det skal vi værne om, siger koncernchef Rickard Gustafson, SAS.


Niels Møller, der er formand for DPF, siger, at forhandlingerne har været langstrakte og til tider intense, men hele tiden konstruktive og ført i en god tone. 


- SAS har ønsket at fastholde den skandinaviske model med overenskomst på effektive og konkurrencedygtige vilkår. De krav er nødvendige og essentielle i fastholdelsen af vores skandinaviske arbejdspladser, siger Niels Møller og fortsætter:

- DPF har i forløbet værnet om vores kerneværdier, løn, pension og fritid, og med denne overenskomst kan vi nu tage et historisk første skridt frem imod en ny og lys fremtid for SAS.


SAS har siden efteråret 2014 haft en dialog med alle fire pilotforeninger omkring konkurrencesituationen i luftfart, og i februar blev der indledt konkrete forhandlinger med den målsætning at indgå nye overenskomster i henhold til den skandinaviske model.


SAS' ambition er at indgå lignende aftaler med svensk pilotforening og to norske pilotforeninger, herunder også en fælles løsning for karriereveje på tværs af baserne i Norge, Sverige og Danmark.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst