Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Scandlines-færge forventes klar inden udgangen af juni

Fredag 27. marts 2015 kl: 23:40
Af: Redaktionen

Den beskadigede Scandlines-færge »Prinsesse Benedikte« repareres på det polske værft Remontowa og forventes klar inden udgangen af juni. Færgen blev beskadiget 11. marts, da den skulle ud af en dok på værftet

Efter et omfattende oprydnings- og inspektionsarbejde er værftet Remontowa ved Gdansk i Polen i samarbejde med Scandlines' on-site team gået i gang med reparation af »Prinsesse Benedikte«.


Færgen var i begyndelsen af marts ved at afslutte et tre ugers planlagt værftsophold, hvor den blandt andet havde fået ny dieselmotor, radarsystem, ventilationssystem, scrubber til røgrensning og bundmaling. På vej ud af dokken krængede flydedokken over, og skibet gled ned fra kølblokken. Resultatet var, at skibet faldt cirka to meter ned og med en 13 graders krængning kom til at stå mod dokvæggen. Ved faldet blev der slået hul i siden af skroget, og der trængte vand ind i hele skibets længde.


Scandlines forventer, at reparation af de omfattende skader og den efterfølgende testfase vil tage cirka tre måneder. Færgen forventes således i drift inden udgangen af juni.


Færgen »Prinsesse Benedikte« er en af fire passagerfærger, der betjener ruten Rødby-Puttgarden. De øvrige tre passagerfærger - »Prins Richard«, »Schleswig-Holstein« og »Deutschland« - afgår indtil udgangen af juni hver 40. minut fra både Rødby og Puttgarden.


Den femte færge på ruten, »Holger Danske«, der primært sejler med særligt gods på ruten, har desuden øget antallet af daglige ture og dermed flyttet lastbiler fra de tre passagerfærger.


For at øge kapaciteten har Scandlines desuden chartret »Mercandia VIII«fra HH-Ferries. Fra onsdag 8. april vil »Mercandia VIII« således fragte lastbiler på de travleste tidspunkter tirsdag til fredag.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst