Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk EU-politiker: Tysk mindsteløn er et naturligt skridt

Fredag 27. marts 2015 kl: 11:50
Af: Jesper Christensen

Ole Christensen, der er er socialdemokratisk medlem af EU-Parlamentet fremhæver efter en debat om blandt andet mindsteløn og social dumping, at for Tyskland er det en naturlig løsning at indføre en lovbestemt mindsteløn, der også gælder for udenlandske chauffører, der arbejder i Tyskland. - Jeg mener, at EU-Kommissionen bør bruge sin energi på at gå til roden at problemet og få europæiske initiativer på banen, siger Ole Christensen til transportnyhederne.dk

Ole Christensen betegner debatten i denne uge om den tyske mindsteløn som ganske ophedet. 


- Tyskland har taget det helt naturlige skridt at udbrede deres lovfastsatte mindsteløn, som netop gælder for alle brancher, til også at gælde for chauffører fra andre EU-lande, der udfører transport i Tyskland, siger Ole Christensen og fortsætter:

- Det er en rigtig løsning for Tyskland, hvor mindstelønnen netop er lovfastsat. Den gamle EU-Kommission undlod i årevis at tage tilstrækkelige initiativer og forholde sig til problemerne med social dumping og unfair konkurrence på de europæiske veje. Det ser vi nu konsekvensen af, hvor Tyskland og mange andre lande tager selvstændige initiativer.


Ole Christensen mener, at EU-Kommissionen i stedet for konstant at gå efter de lande, der prøver at gøre noget, burde bruge sin energi på at gå til roden at problemet og få europæiske initiativer på banen.

- Det ville nemlig uden tvivl være bedst, hvis vi kunne undgå en skov af initiativer fra enkeltlande og i stedet for nogle ny regler i EU - både i forhold til systematisk cabotagekørsel og postkasseselskaber. Intentionen er på ingen måde at lukke ned for international transport, men det skal foregå på en ordentlige måde, siger Ole Christensen til transportnyhederne.dk.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Der er behov for styrket samarbejde
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Transportorganisation genvalgte bestyrelsesmedlemmer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst