Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Pakketerminal skød i vejret på seks måneder

Torsdag 26. marts 2015 kl: 13:24
Af: Redaktionen

Pakketerminal skød i vejret på seks måneder

FedEx Express, der er et datterselskab til amerikanske FedEx Corp, som er verdens største virksomhed inden for eksprestransport, fejrer i dag, at konstruktionen af selskabets nye fragtterminal ved Københavns Lufthavn står færdig

Pakketerminal skød i vejret på seks måneder
Den 8.000 kvadratmeter store fragtterminal er blevet bygget på seks måneder på et hidtil uudnyttet stykke jord i fragtområde i Københavns Lufthavn tæt på Øresund. Terminalen er bygget i samarbejde med den belgiske ejendomsudvikler MG Real Estate, mens den danske socialøkonomiske virksomhed Incita skal bidrage til at optimere sorteringssystemet i terminalen.


Med konstruktionen på plads, går projektet ind i den næste fase, der indebærer installation og testning af det avancerede sorteringssystem, som FedEx Express har investeret godt fire millioner euro i. Den nye fragtterminal forventes at åbne i slutningen af 2015.
 

Helena Jansson, Vice President, Finance, Europe, FedEx Express, siger, at byggeriet går efter planen.


- Det betyder, at vi står klar til at hjælpe vores danske og svenske kunder med at øge deres salg og forretning på tværs af grænserne, når vi rammer højsæsonen i slutningen af året, siger hun.


Den 8.000 kvadratneter store fragtterminal, der blandt andet indeholder et område til farligt gods og kølelagring, kommer til at håndtere 11.500 pakker per dag, når den åbner. Sorteringsbæltet måler i alt 360 meter og har et nyudviklet sorteringsbælte, der bruger en kombination af børstefri motorer, som driver bælterne, og strømgenererende hjul, som hjælper med at fastholde energien. Disse to elementer reducerer friktion og varme, hvilket betyder at 90 procent af den kinetiske energi opbevares og omdannes til elektricitet. Den nye fragtterminal bliver arbejdsplads for cirka 120 FedEx medarbejdere.
 

For at teste og optimere det automatiserede sorteringssystem har FedEx Express indgået et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Incita i Valby, der hjælper mennesker tilbage på jobmarkedet, som har været nødsaget til at stoppe med at arbejde på grund af sygdom og andre uheldige omstændigheder.

 
- Vi er glade for at spille en rolle i at teste den nye FedEx Express fragtterminal. 15 medarbejdere fra Incita er i gang med at producere 5.000 pakker i alle størrelser og former på vores værksted, som skal bruges til at teste det nye sorteringssystem i fragtterminalen, siger Christina Grøntved, der er administrerende direktør i Incita.


- Vi håber, at projektet vil hjælpe nogle af vores medarbejdere med at genvinde deres selvtillid, så de kan komme videre til nye muligheder, siger hun videre.


Trevor Hoyle, Vice President, Operations, Northern Europe, FedEx Express, forklarer, at finjusteringsprocessen går i gang.


- FedEx er synonymt med driftssikkerhed og levering af skræddersyede forretningsløsninger, hvor kunden er i fokus. Over de næste par måneder vil vi teste den nye sorteringsteknologi for at sikre fejlfri håndtering af kundernes forsendelser og en enestående service, siger han.


Om FedEx Express
FedEx Express er verdens største virksomhed inden for ekspresfragt og leverer forsendelser hurtigt og pålideligt i over 220 lande og landområder
FedEx Express bruger et globalt netværk både til lands og i luften for at sikre hurtig levering af forsendelser, som skal nå frem på en bestemt dag og et bestemt tidspunkt - ellers er der garanti for, at man som kunde får pengene tilbage




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst