Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

3F varsler sympatikonflikt mod lavprisflyselskabet Norwegian

Fredag 6. marts 2015 kl: 11:02
Af: Jesper Christensen

- Vores kolleger i Norge har spurgt, om vi vil gå i sympatikonflikt. Det har vi sagt ja til. Det skal ses som en kraftig opfordring til at finde en forhandlingsløsning, siger Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport ifølge 3F's Fagbladet

Hvis den varslede sympatikonflikt bliver en realitet, kan den betyde flere aflyste Norwegian-fly, når påske nærmer sig.


3F håber dog, at varslet kan føre til en forhandlingsløsning mellem Norwegian og de strejkende piloter, inden det når så vidt.


Varslet fra 3F om en sympatikonflikt kommer efter en uge, hvor konflikten mellem Norwegians piloter og ledelse er spidset til. Torsdag besluttede Norwegian at splitte Norwegian Air Norway, hvor de strejkende piloter er ansat, op i tre nye selskaber i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark, hvor piloterne fremover skal være ansat. Det vil efter piloternes mening betyde dårligere løn- og arbejdsvilkår, hvilket de kæmper i mod.


Piloternes fagforening har blandt andet spurgt 3F, om den danske fagforening vil indlede en sympatikonflikt mod Norwegian. 3F organiserer en række faggrupper i Københavns Lufthavn, hvor de eksempelvis arbejder med bagagehåndtering for flyselskaberne - også Norwegian.


3F har sagt ja til at varsle en sympatikonflikt mod Norwegian.


Hvis det ikke lykkes parterne at blive enige ved forhandlingsbordet, træder sympatikonflikten mod Norwegian i kraft i blandt andet Københavns Lufthavn om to uger. Det vil betyde, at Norwegian ikke vil kunne få passagerernes bagage ind og ud af flyene, få flyene tanket, få mad om bord eller få dem gjort rene.


Det hører til sjældenhederne, at en konflikt i ét land breder sig til andre lande. Men ifølge Jan Villadsen kan det være en situation, der vil blive mere almindelig i fremtiden.


- Selskaber bliver i stigende grad multinationale i disse år. Vi ser desværre et ræs mod bunden, som er grænseoverskridende. Men det er solidariteten også, siger Jan Villadsen til 3F's Fagbladet.


Ifølge 3F Fagbladet er en række andre danske og nordiske fagforbund også parat til at indlede sympatikonflikter mod Norwegian.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst