Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Busoperatører sender mere miljøvenlige busser ud i den københavnske trafik

Tirsdag 3. marts 2015 kl: 11:57
Af: Redaktionen

Passagererne på linje 3A, 4A og 9A i Hovedstadsområdet kan se frem til nye og væsentligt mere miljøvenlige busser. Det sker, når Movias nye kontrakter for tre af Københavns A-busser træder i kraft til december. Alle 66 busser på de tre linjer skiftes ud til gavn for de godt 23 millioner passagerer, som årligt tager en af busserne på de tre linier - og for miljøet i København

Trafikselskabet Movia, der står for den kollektive trafik med busser i eksempelvis Københavns-området, har som et af sine mål at arbejde for at sikre grøn, kollektiv transport. Derfor stiller trafikselskabet skarpe krav til blandt andet udledning af CO2, partikler og NOx i de mange udbud af busdriften, som Movia løbende gennemfører.


I udbuddet om linje 3A, som kører mellem Nordhavn og Valbyparken, linje 4A, som har rute mellem Svanemøllen og Lergravsparken samt 9A, der kører mellem Glostrup og Operaen i København, er miljøkravene til A-busserne skærpet. Resultatet er, at partikel- og NOx-udledningen fra de nye busser, som sættes i drift til december i år, ligger 80-90 procent under udledningen fra nuværende busser, ligesom der også vil være en væsentlig mindre CO2-udledning.


- Det er meget positivt, at Movia kan være med til at understøtte kommunernes målsætning om renere luft. Og vi kan se, at de operatører, som har budt på kørslen, også har høje ambitioner på miljøområdet, siger Søren Englund, markedscenterchef i Movia.


Movia har ambitiøse miljømål og ser løbende på, hvordan bustrafikken kan blive grønnere. I samarbejde med operatører, busproducenter og energileverandører på markedet gennemfører Movia løbende forsøg på miljøområdet, som skal bringe den kollektive transport tættere på den nyeste teknologi og de mest miljøeffektive drivmidler.


Det konkrete udbud af de tre A-buslinjer blev vundet af Fjordbus på linje 3A og 9A, og af Anchersen på linje 4A.  Linje 176, som kører mellem Emdrup Torv og Strandvejen, var også med i det aktuelle udbud. Denne linje blev vundet af Arriva. Her udskiftes busserne først i 2019.


Fakta
  • Linje 3A består af 15 busser, som hvert år transporterer 5,4 millioner passagerer fordelt på 59.800 køreplantimer
  • Linje 4A består af 30 busser og har årligt 10,9 millioner passagerer fordelt på 125.700 køreplantimer
  • Linje 9A består af 21 busser, der transporterer 6,8 millioner passagerer årligt fordelt på 105.400 køreplantimer




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst