Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
OECD-RAPPORT:

Danske havne skaber 58 milliarder kroner i årlig værditilvækst

Fredag 30. januar 2015 kl: 16:05
Af: Redaktionen

OECD har igennem fem år analyseret nogle af verdens største havnebyer for at finde en formel for sameksistens, der fører til økonomisk vækst i kraft af et velintegreret strategisk samarbejde mellem by og havn. Overføres OECD's resultater til den danske havnesektor, skaber havnene i Danmark ifølge interesseorganisationen Danske Havne en årlig samlet værditilvækst på 58 milliarder kroner til det danske samfund

- Når regeringens vækstplan for Det Blå Danmark skal evalueres i foråret 2015, leverer OECD's havneanalyser konkret input til den blå vækstagenda, siger Gitte Lillelund Bech, der er direktør for Danske Havne, tidligere medlem af Folketinget for partiet Venstre og forsvarsminister i den tidligere VK-regering.


- Ved at understøtte udviklingen af danske havne dokumenterer OECD, at der kan opnås vækst og arbejdspladser i vandkants-Danmark. Så det skal opfølgningen på vækstplan Det Blå Danmark helt sikkert tænke ind, siger hun videre.


OECD's analyser viser, at 1 ton godsomsætning i gennemsnit skaber for 100 dollar i værditilvækst. For hver 1 million ton godsomsætning skabes der på kort sigt 300 nye job.

 
De danske havne havde i 2013 en godsomsætning på godt 88 millioner ton. Det svarer til knap 58 milliarder kroner i værditilvækst og 26.400 maritime job. Dertil kommer de afledte og indirekte job i andre erhverv, servicevirksomheder og klynger. I Danmark har mellem 60.000 og 70.000 deres arbejde på eller i tilknytning til en havn.
 

For at sætte det i relief, så repræsenterer den danske fødevareklynge en eksport på godt 156 milliarder kroner årligt og skaber 169.000 job, hvilket gør det til Danmarks vigtigste erhverv. Et fælles kendetegn er, at en væsentlig del af arbejdspladserne i landbruget og Det Blå Danmark ligger i yderområderne.
 

Fakta
Vækstfaktor i havne sættes på ligning
  • OECD's "Port-City" rapporter har fokus på, hvordan havne igen bliver en central drivkraft for økonomisk vækst og byudvikling i verdens havnebyer.
OECD nævner de tre vigtigste faktorer for, at havne kan bidrage til økonomisk vækst: 
  • optimal adgang til havnen fra vandside
  • effektive havneoperationer og stærk baglandsinfrastruktur. 
  • konkurrencekraft gennem infrastruktur med andre ord.
 
Derfor arbejder Danske Havne på en naturlig modernisering af havnenes rammevilkår og nye politiske initiativer, der er med til at modne havnes potentiale og skabe stærke maritime klynger samt effektive transport-, industri- og erhvervscentre.


OECD-rapporten kan læses her:

Den nævnte vækstplan for Det Blå Danmark, som regeringen præsenterede i 2012 kan ses her:



 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst