Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Samarbejde mellem transportkoncerner skal skære 20 procent af C02-udslippet

Fredag 23. januar 2015 kl: 14:59
Af: Redaktionen

Den tyske transportkoncern DB Schenker og det danske containerrederi Maersk Line har indgået en aftale, der skal begrænse CO2-udslippet pr transporteret container med 20 procent. - Partnerskabet er en milepæl i klimabeskyttelse, siger Dr. Karl-Friedrich Rausch, der er chef for bæredygtighed hos Deutsche Bahn AG

Aftalen mellem DB Schenker Logistics og Maersk Line løber over en seks år periode og omfatter en strategisk aftale om CO2-reduktion ved søtransport. De to parter deler målet om en bæredygtig vækst, hvor Maersk Line på vegne af DB Schenker Logistics vil arbejde på at reducere CO2-udslippet med 20 procent frem til 2010 sammenlignet ned CO2-udslippet i 2014.


- Det er den første aftale mellem en global udbyder af logistik-løsninger og et containerrederi, siger Karl-Friedrich Rausch.


Han er ud over at være chef for bæredygtighed hos Deutsche Bahn AG også med i ledelsen af "Transportation and Logistics" hos DB Mobility Logistics AG.


- Maersk Line er en vigtig partner for os. Sammen vil vi øge vores fragtmængder og dele ansvaret for at beskytte klimaet. Aftalen er en milepæl, fordi vi indarbejder aspekter af bæredygtighed i vores forretningssamarbejde, siger han videre.


Målet med den seksårige aftale er at øge kundernes interesse i bæredygtig søtransport ved at bringe bæredygtighedsspørgsmål ind i beslutningsprocesserne. Maersk Line er DB Schenkers foretrukne partner, fordi containerrederiet investerer i de mest brændstofeffektive skibe og fordi rederiets netværk og operationer er optimerede til at kunne møde de højeste standarder, som overordnet reducere forureningen. Dertil kommer, at Maersk Line kan begrænse den miljømæssige belastning pr. transporteret container.


- Samarbejdet tilskynder til større gennemsigtighed indenfor bæredygtig containertransport, hvilket kan støtte mærkbare landvindinger på området, siger Vincent Clerc, der er chef for marketing hos Maersk Line. 


- Ved at integrere bæredygtige elementer i salgsprocessen vil vi sammen stræbe mod at ændre beslutingsprocessen inden for containertransport fundamentalt, siger Vincent Clerc.


DB Schenker er en af verdens førende udbydere af transportløsninger. Selskabet, der er en del af logistik-divisionen hos Deutsche Bahn, har et netværk, der omfatter knap 140 lande og servicerer omkring 700.000 kunder. Den del af DB Schenker, der står for søfragt, håndterede tæt på 1,9 millioner et i 2013, hvilket placerede DB Schenkers aktiviteter på containerområdet som verdens nummer to.


Maersk Line er verdens største containerrederi. Maersk Line transporterer årligt omkring 11 millioner lastede containere verden rundt. Rederiet opererer 580 containerskibe og beskæftiger 7.000 søfolk og 25.000 mennesker i land. Maersk Line er en del af A.P. Møller - Maersk Gruppen, der har hovedsæde i København.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst