Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

APM Terminals er de første i Sverige med 4High straddle-carrier

Mandag 22. december 2014 kl: 11:37
Af: Redaktionen

De nye 4High straddle-carrier er 16 meter høje og kan øge kapaciteten i containerterminalen og være med til at begrænse CO2-udledningen fra containerhåndteringen med omkring 30 procent

APM Terminals er de første i Sverige med 4High straddle-carrier
De høje straddle-carrier, hvor føreren sidder 13 meter over jordoverfladen, kan transportere containere frit hen over containere, der er stablet tre i højden. Den øgede mulighed for at stable i højden kan øge kapaciteten i terminalen med op mod 40 procent.


Derudover kan de løfte to 20-fods containere samtidig, hvilket fordobler kapaciteten i forhold til de ældre modeller med 100 procent. De gamle straddle-carrier vil efterhånden blive faset ud.


På miljø-siden er der også gevinster at hente. De nye straddlecarrier er dieselelektriske, som betyder, at en kraftig dieselmotor forsyner elmotorerne med strøm, så til fremdriften og løft. Dieselforbruget et betydeligt lavere sammenlignet med de ældre straddle-carrier. 


- Vi sænker CO2-udslippet med over 30 procent, når vi kører med de nye sammenlignet med de ældre. Derudover mindsker vi udslippet af partikler og andre gasser med over 90 procent, siger Martin Koch, der er teknisk ansvarlig hos APM Terminals.


Hver uger håndteres mellem 8.000 og 18.000 containere på terminalen. 38 straddle-carrier køre rpå området, hvor sikkerhedsaspektet er meget vigtigt. De 12 nye straddle-carrier har bedre oversigtsforhold, er lettere at manøvrere, og inde i førerkabinen er der fire-punkts sikkerhedsseler og et aktivt stabilitetsovervågningssystem.


I dag er 10 af de 12 nye straddle-carrier indkørt og i gang på terminalen. Investeringen i de nye straddle-carrier er en del af en gennemgribende investeringsplan på omkring 800 millioner i forskellige forbedringsprojekter i terminalen frem til 2016.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst