Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Projekt: De største fly skal kunne lande i København

Tirsdag 16. december 2014 kl: 09:03
Af: Redaktionen

Københavns Lufthavn går i gang med forberedelserne til at kunne håndtere verdens største passagerfly, Airbus A380. Det er et led i lufthavnens vækstplan - Expanding CPH

- Det er ganske sund fornuft, når vi som led i de store udbygnings- og vedligeholdelsesprojekter af baner og terminaler, som finder sted under alle omstændigheder, gradvis gør lufthavnen klar til også at kunne modtage verdens største passagerfly, A380'er. Det flugter med vækstplanen Expanding CPH, der skal fremtidssikre lufthavnen, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør, Københavns Lufthavne A/S.


I januar i år fremlagde Københavns Lufthavn sin vækstplan - Expanding CPH. Planen er en konkret vision for, hvordan lufthavnen i løbet af de kommende 20-30 år gradvist kan udbygges til at kunne betjene 40 millioner passagerer. I år vil lufthavnen for første gang runde 25 millioner passagerer.


Gennemgribende renovering
Ifølge planerne vil en af lufthavnens to hovedbaner blive renoveret til næste sommer. I den forbindelse indhenter lufthavnen også tilbud på at gøre den 3,3 kilometer lange bane bredere. Det er nødvendigt, fordi Airbus A380 med sit meget store vingefang kræver en bane, der er bredere end de gængse 45 meter.


Derudover er CPH i gang med en udvidelse af lufthavnens Finger C, hvor de største fly parkeres - et projekt til en kvart milliard kroner. Udvidelsen betyder, at tre standpladser bliver gjort bygningsbetjente, og den ene af standpladserne indrettes med to jetbroer. Dermed bliver Finger C klar til at kunne betjene de største passagerfly som eksempelvis en Airbus A380, der typisk har plads til over 500 passagerer.


- Foreløbig flyver de største, interkontinentale fly som Airbus A380 kun til verdens allerstørste hub-lufthavne.  Men vores vurdering er, at der stadig er plads i markedet til at de vigtigste mellemstore hubs som København også kan komme på rutekortet, siger Thomas Woldbye.


Interkontinental vækst
Gennem de seneste godt fem år har Københavns Lufthavn fået ni nye interkontinentale ruter, så Københavns Lufthavn i dag har 27 interkontinentale ruter.


Expanding CPH visionen beskriver hvordan Københavns Lufthavn kan udbygges med plads og faciliteter til op imod 40-45 ruter til andre verdensdele. Nogle af de ruter forventes at blive betjent med meget store fly som Airbus A380. 


Prisen for de to projekter løber samlet op i over 300 millioner kroner. Forberedelsen til Airbus A380 udgør kun en mindre del af den pris.
Københavns Lufthavn planlægger at give Bane 04R/22L ny belægning til sommeren 2015. I den forbindelse overvejes det at gøre banen bredere. Det er en forudsætning for at kunne håndtere A380'er i daglig drift på grund af flyets vingefang på knap 80 meter.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Bombehunde kan sniffe en hel lastbiltrailer for sprængstoffer på få sekunder
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Islandsk lavprisflyselskab havde en ret god februar
- SVM-Regeringen giver tilskud til indenrigsflytrafik
- Sydnorsk fjordby får flyforbindelse til København

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst