Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svenske riksdagsmedlemmer stemte for hjullåse og bøder

Torsdag 27. november 2014 kl: 11:14
Af: Jesper Christensen

Onsdag stemte den svenske Riksdag om et forslag fra regeringen om at de svenske myndigheder kan sætte hjullåse på lastbiler og vogntog for at forhindre, at de køre videre, selvom de har fået besked på det modsatte på grund af brud på cabotage-reglerne. Myndighederne får også mulighed for at idømme bøder for overtrædelser af cabotage-reglerne

Trafikudvalget i den svenske Riksdag har været stort set enige i den forudgående debat, hvilket bliver mødt med tilfredshed hos organisationen Sveriges Åkeriföretag.


- Vi er klart meget tilfredse med, at der nu er det rigtige værktøj til at stoppe dem, som bryder lovene, siger Rickard Gegö, der er administrerende direktør i Sveriges Åkeriföretag.


Han peger på, at Sveriges Åkeriföretag i mange år har talt for at give myndighederne mulighed for at sætte hjullåse på køretøjer, der har været brugt i forbindelse med lovovertrædelser.


Ifølge Rickard Gegö har debatten vist, at Riksdagens trafikudvalg egentlig gerne ville være gået længere end forslaget fra regeringen, men at udvalget besluttede sig for at bakke op om forslaget, så lovændringerne kunne indføres så hurtigt som muligt.


Rickard Gegö peger på, at reglerne nu skal indføres, at der skal fordeles ressourcer og uddannes personale hos retsvæsnet.


- Ingen sager skal længere havne i papirkurven. Ikke mindst med tanke om de seneste dages protester, siger Rickard Gegö og henviser til protester i forbindelse med sager om udenlandske chauffører, der har været på kant med reglerne. 


- Politiet får med sin nye organisation ansatte med specialkompetence, og vi ser frem til, at de ansætter flere færdselsbetjente, siger han og peger på, at flere medlemmer af Riksdagens trafikudvalg pegede på Fair Transport som en vej fremad, hvilket Sveriges Åkeriforetag betegner som meget tilfredsstillende.


- Både Sveriges Åkeriforetag og Riksdagens trafikudvalg vil se videre på yderligere skærpninger med eksempelvis højere bøder. Så helt fremme er vi ikke, siger Rickard Gegö.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst