Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Busser på biogas og naturgas kører frem

Fredag 21. november 2014 kl: 11:03
Af: Jesper Christensen

Flere og flere steder i Danmark kører busserne på CO2-neutral biogas og naturgas i stedet for diesel. Udviklingen sker i takt med, at et stigende antal gastankstationer skyder op rundt om i landet. HMN Naturgas I/S oplyser på baggrund af en ny kortlægning, at antallet af gasbusser er oppe på 37 og mindst 80 yderligere er på vej. For halvandet år siden var der ingen gasbusser i Danmark. Nu kører de både i hovedstadsområdet, Holstebro, Fredericia og Skive

Busser på biogas og naturgas kører frem
Danmark dog markant bagud i forhold til andre EU-lande såsom Tyskland, Sverige, Holland og Frankrig, viser tallene. 


Men der kommer flere og flere gasbusser på vejene herhjemme. Der er tale om bybusser, regionalbusser og minibusser til handicapkørsel, som enten kører på biogas eller naturgas - eller en blanding af begge dele. Kørslen på biogas sker via den nye certifikat-ordning, som det statslige transmissionsselskab Energinet.dk administrerer. 


Fredag indsættes seks nye busser på CO2-neutral biogas på rute 73 mellem Frederikshavn og Ålborg. Der sker på baggrund af en aftale mellem Region Nordjylland, Nordjyllands Trafikselskab (NT), Frederikshavn Kommune, HMN Naturgas I/S og HMN Gashandel A/S. Det bliver Arriva Danmark, der skal køre busserne, som er leveret af Scania. 


- Biogasbusserne på rute 73 er en del af vores indsats som klimaregion. Gasbusserne er et vigtigt skridt mod en mere miljøvenlig kollektiv trafik, der oven i købet kører på biogas, som er produceret lokalt her i landsdelen. Med de to nye gastankstationer baner busdriften samtidigt vejen for en mere udbredt brug af biogas i transporten i Nordjylland, siger formand for Region Nordjylland, Ulla Astman (S). Hun påpeger, at brugen af biogas til de seks busser betyder, at udslippet af CO2 bliver 1.050 tons mindre om året. 


Det overvejes også at indsætte gasbusser i selve Frederikshavn by på et senere tidspunkt. 


HMN Gashandel A/S, som er et datterselskab i HMN Naturgas-koncernen, har netop opført to gastankstationer til de nye busser i Nordjylland. Den ene ved Arrivas garageanlæg på Troensevej i Aalborg og den anden på Suderbovej i Frederikshavn. Sidstnævnte kan også bruges af andre gaskøretøjer.  


Yderligere 80 gasbusser er på vej 
Med de seks nye nordjyske gasbusser er det samlede antal gasbusser i Danmark oppe på 37. Og flere gasbusser er på vej. Eksempelvis har Odense Kommune oplyst, at ca. 40 bybusser på gas kommer på vejene til næste år, hvor der også indsættes yderligere 10 minibusser på gas i Skive. I september besluttede byrådet i Sønderborg Kommune, at der skal indsættes 35 gasbusser i byen i 2017. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst