Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lyngbyvej skal sikres mod oversvømmelser

Torsdag 20. november 2014 kl: 14:39
Af: Redaktionen

Der går ikke længere 100 år mellem de massive skybrud, som defineres som 100-års regn. Det har københavnerne oplevet lokalt flere gange gennem de seneste fem år. Flere gange har området omkring Lyngbyvej lidt under de massive regnmængder og er blevet oversvømmet, så trafikken er blevet lammet. Meget af vandet i området er søvand fra Emdrup Sø, som er gået over sine bredder. Nu tager Københavns Kommune første skridt imod at sikre området bedre mod oversvømmelser

Når Emdrup Sø i fremtiden går over sine breder, skal vandet ledes gennem rør henover Lyngbyvej og over i et planlagt bassin i Ryparken, hvor det er planen at anlægge rekreative, grønne områder. Disse områder skal være med til at kunne tage fra, når de store vandmængder ledes over i området ved Ryparken Idrætsanlæg og videre ud i Øresund.


- Det har store konsekvenser, når Lyngbyvej igen og igen bliver oversvømmet, og vandet sætter en effektiv stopklods for trafikken i området. Vi er nødt til at investere massivt i klimaløsninger, og rørene over Lyngbyvej skulle meget gerne være med til at kunne sikre en mere regelmæssig trafikafvikling i fremtiden, også selvom himlen åbner sig," siger Morten Kabell. Teknik- og miljøborgmesteren understreger dog samtidig, at de store rør ikke vil løse problemerne omkring Lyngbyvej fuldstændigt, men at de vil fungere som en effektiv aflastning og vil altså være første fase af en større plan, som skal minimere oversvømmelserne i området, siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, Morten Kabell (EL), der ser frem til, at der bliver taget fat på arbejdet:
 

For at mindske generne for trafikanter i området ønsker Teknik- og Miljøforvaltningen at etablere rørene over Lyngbyvej samtidig med tilslutningsanlægget for Nordhavnsvej, så man kan nøjes med at afspærre vejen i kortest mulig tid.
 

I alt anlægges 300 meter rør til en samlet pris af 12 millioner kroner.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst