Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Stor øvelse i tunnelen under Storebælt forløb godt

Tirsdag 28. oktober 2014 kl: 08:56
Af: Redaktionen

Natten mellem lørdag og søndag, hvor Europa skiftede til vintertid og fik en time mere at gøre godt med, gennemførte myndighederne en stor øvelse i Storebæltstunnelen med over 1.000 mennesker involveret. Øvelsen forløb tilfredsstillende, men afdækkede også områder, der skal ses nærmere på

Øvelsen var den årlige beredskabsøvelse i Storebæltstunnelen, hvor scenariet denne gang var kompliceret sammensat med eksempelvis 90 tilskadekomne, som skulle have hjælp. Derudover var der ca. 300 uskadte personer, som skulle transporteres væk fra området. 


Øvelsen fik et tilfredsstillende forløb, og resultatet viste, at det samlede indsatskoncept fungerede, hvilket gjorde, at det lykkedes at gennemføre en effektiv indsats. Samspillet mellem de mange aktører fungerede særdeles godt.


En så stor øvelse giver også anledning til at kigge nærmere på enkelte områder - blandt andet på transporten til og fra skadesområdet.


Øvelsen fik en ekstra dimension, da Banedanmarks fjernstyringscentral i Roskilde blev ramt af en fjernstyringsfejl. Løsningen blev en lokal betjening på Korsør Station i KST (kommandostadet), således at togdriften ved øvelsen kunne genoptages.


Kontaktgruppen med repræsentanter fra de involverede instanser vil foretage en evaluering af øvelsen baseret på de enkelte aktørers øvelsesgennemgang, hvorefter der i løbet af december vil blive udsendt en evalueringsrapport.


Kontaktgruppen for beredskabet, der består af repræsentanter for Sund & Bælt, Banedanmark, DSB, Sundhedsberedskabet i Region Sjælland, Sundhedsberedskabet i Region Syddanmark, Redningsberedskabet i Slagelse kommune, Redningsberedskabet i Nyborg kommune, Beredskabsstyrelsen, Fyns Politi samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, var ansvarlig for gennemførelsen af øvelsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden
- Tog mellem Silkeborg og Herning er stadig aflyst
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Tog er aflyst mellem Silkeborg og Herning i weekenden og mandag - måske længere
- Kommunikationsbureau ansætter tidligere politisk chef i transportorganisation som direktør
- Tysk transportkoncern lukker afdeling i Padborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst