Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Søfartsstyrelsens direktør er kandidat til posten som IMO's generalsekretær

Fredag 24. oktober 2014 kl: 09:04
Af: Redaktionen

Danmark indstiller Andreas Nordseth, Søfartsstyrelsens direktør, som kandidat til posten som generalsekretær i FN's Søfartsorganisation, IMO. - Andreas Nordseth er en stærk kandidat til jobbet. Han har mangeårig erfaring på søfartsområdet og sætter i dag som direktør for Søfartsstyrelsen retning for kvalitetsskibsfart både nationalt og internationalt, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)

Valget til posten som generelsekretær for FN's Søfartsorganisation, IMO, udskrives senere på året. Stillingen bliver ledig pr. 1. januar 2016, da den nuværende generalsekretær, Koji Sekimizu, fratræder sin post ved udgangen af 2015.


Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen peger på, at IMO's beslutninger har afgørende betydning for dansk og international søfart. 


- IMO skal fortsat fremme kvalitetsskibsfart globalt, samtidig med at organisationen skal kunne møde nye udfordringer. Jeg er ikke i tvivl om, at Andreas Nordseth dygtigt vil kunne lede organisationen i det arbejde, siger Henrik Sass Larsen, der mener, at Andreas Nordseth som direktør for en stor maritim administration som Søfartsstyrelsen med et bredt ansvarsområde har en solid erfaring med internationale søfartsforhold og søfartens udfordringer, for eksempel i forhold til sikkerhed til søs og erhvervs- og vækstfremme.


Valg til posten som IMO's generalsekretær ventes officielt udskrevet i december 2014 og afholdes i IMO's Råd i juni/juli 2015. Andreas Nordseth er 54 år og har siden 1991 været ansat i Søfartsstyrelsen under Erhvervs- og Vækstministeriet. Han blev direktør for Søfartsstyrelsen i 2009.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst