Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Scania leverer et bedre driftsresultat for årets første ni måneder

Torsdag 23. oktober 2014 kl: 11:53
Af: Jesper Christensen

I perioden fra første januar til og med 30. september har den svenske producent af lastbiler og busser, der er en del af VW-koncernen, oplevet et forbedret driftsresultat og større nettoomsætning. Positive valutaeffekter og højere efterspørgsel efter service-ydelser har bidraget positivt, mens et afdæmpet marked har trukket i negativ retning

Årets første ni måneder ser sådan ud hos Scania:
  • Driftsresultatet steg med 7 procent till 6.356 millioner svenske kroner mod 5.939 millioner svenske kroner i samme periode sidste år
  • 
Nettoomsætningen steg med 6 procent til 65.638 millioner svenske kroner mod 61.864 millioner svenske kroner i samme periode sidste år

  • Kasseflowet blev på 2.213 millioner svenske kroner mod 1.741 i samme periode sidste år inden for kategorien "Fordon och Tjänste".

Total ordreindgang for lastbiler i tredje kvartal faldt sammenlignet med det foregående kvartals høje niveau - først og fremmest i Mellemøsten. Ordreindgangen faldt også i Europa sammenlignet med kvartalet før, hvilket dog er på linie med sæsonmønsteret i Europa.


- Scania har en stærk position på det europæiske marked med en øget markedsandel sammenlignet med 2013 blandt andet på grund af et ledende Euro 6-program, fremhæver Scanias administrerende direktør Martin Lundstedt i en kommentar til kvartalsrapporten.


Han peger på, at markedet i Rusland blev negativt påvirket af uroen i regionen, og at ordreindgangen var på et lavt niveau, selvom der har været mindre forbedringer i forhold til årets første kvartal.


På busområdet har Scania oplevet en stabil ordreindgang sammenlignet med foregående kvartal. På motorområdet har Scania oplevet en øget ordreindgang på baggrund af en øget efterspørgsel uden for Europa.


Scania fortsætter det langsigtede arbejde med at øge markedsandelen inden for serviceydelser, hvor indtægterne steg med 11 procent i tredje kvartal til det højeste niveau i virksomhedens historie.


Scania's Financial Services havde et stærkt resultat og kundernes betalningsevne betegnes som god.


Aktivitetsniveauet med hensyn til udviklingsprojekter er fortsat højt, og Scania investerer i udvidet produktions- og servicekapacitet. Inden for gearkasser har Scania startet et omfattende samarbejde med tyske MAN, der også er en del af VW-koncernen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst