Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aalborg Havn investerer i jernbanespor til Østhavnen

Torsdag 23. oktober 2014 kl: 09:31
Af: Redaktionen

Selvom national transport af gods med jernbane har ligget underdrejet i Danmark i de seneste mange år, tyder meget dog på, at det er ved at ændre sig, og at det kan blive et fremtidigt konkurrenceparameter. Derfor planlægger Aalborg Havn at investere et tocifret millionbeløb i vedligehold af sporet fra hovedlinjen i Aalborg til Østhavnen

Det er ikke mindst nye politiske vinde fra både EU og Christiansborg, hvor transport på skinner for både gods og personer opprioriteres, der har fået interessen for godstransport med jernbane til at stige.


I lande som Norge, Sverige og Tyskland har godstransport med jernbane gennem de senere år opnået en helt anden status, og også i Danmark forventes en opblomstring.


- Vi hilser udviklingen særdeles velkommen. Transport af gods med jernbane er på mange måder ønskeligt - dels miljømæssigt og dels som aflastning af veje - eksempelvis Limfjordskrydsningen, siger administrerende direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn og fortsætter: 


- Vi er privilegerede, at vi allerede har et stamspor fra hovedlinjen til Østhavnen, hvor størstedelen af den nordjyske godshåndtering er placeret. Dette spor vil vi nu renovere, da vi har en klar forventning om, at det kan blive et konkurrenceparameter for Aalborg og for havnen fremadrettet.


Claus Holstein peger på, at den planlagte udvidelse af jernbanenettet fra Lindholm til Aalborg Lufthavn følger samme tråd, selvom der her primært er tale om persontransport.
 

Aalborg Havn er i forhandling med virksomheder
Der er meget, der tyder på, at jernbanesporet allerede på kort sigt kan blive et konkret parameter, der er afgørende, når nye virksomheder skal investere i Aalborg. Aalborg Havn ligger i øjeblikket i konkrete forhandlinger med virksomheder, der stiller som krav, at havnen er en del af jernbanenettet.


- Transport af gods med jernbane har i en årrække været både dyrt og ufleksibelt, og derfor har denne transportform ikke været attraktiv. Men vi har en forventning om, at det ændrer sig, og som et af Danmarks vigtigste transportcentre er jernbane en vigtig del af pakken for os, siger Claus Holstein og fortsætter:


- Både på kort og lang sigt er det derfor helt afgørende, at vi er en del af jernbanenettet. Konkret har vi forespørgsler fra virksomheder og operatører, der kun vil etablere sig på havnen, hvis stamsporet er operativt, og det kan også på kort sigt resultere i daglig anvendelse af sporet. På lidt længere sigt er det derudover vigtigt, at vi bevarer vores position på EU's landkort over TEN-T havne, og også her vurderer vi, at tilslutning til jernbanenettet vil være et krav.


Det nuværende stamspor skal renoveres flere steder, og Aalborg Havn planlægger derfor et udbud, der skal sikre, at sporet er fuldt operationelt. Udbuddet forventes at beløbe sig til mellem 10 og 20 millioner kroner, og arbejdet vil kunne sættes i gang i 2015.







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst