Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Udvidelsen af Hirtshals Havn går i gang med tekniske boringer

Mandag 20. oktober 2014 kl: 15:39
Af: Redaktionen

I denne uge bliver det muligt at se de første tegn på, at planerne om en landudvidelse på 250.000 kvadratmeter øst for Hirtshals Havn er ved at blive konkrete. Hen over ugen blive der foretaget geotekniske boringer i det område, hvor det er planen, at landudvidelsen skal etableres

Der foretages en række prøveboringer øst for det nuværende havneområde med henblik på at få kendskab til de geotekniske forhold i området. Jordbundsdata skal danne grundlag for projekteringen af landudvidelsen og de ingeniørberegninger, der er bestemmende for dimensionerne af molerne.


De geotekniske undersøgelser udføres af GEO, og i området vil der i forbindelse med arbejdet ligge en jack up-rig, hvorfra boringerne foretages.


Udvidelsen af Hirtshals Havn udgøres af et landareal på 250.000 kvadratmeter, hvor der vil blive udlagt arealer til opmarch af biler og løstrailere, samt erhvervsarealer til maritim industri og havnerelateret lager og produktion. De arealer, der udlægges til maritim industri, vil komme til at ligge kajnær med god mulighed for servicering af skibe med stor dybgang. 


- Det er forventningen, at anlægsarbejderne kan gå i gang i starten af 2015, men først skal alle godkendelser og tilladelser være på plads. Herefter skal anlægsarbejdet sendes i EU-udbud. EU-udbud er nødvendigt på grund af anlægsarbejdet størrelse. Der ligger en række helt klare procedurer, som vi skal følge, og det tager tid. Vi følger naturligvis alle de fastlagte procedurer med respekt for høringsperioder med videre, siger Hirtshals Havns tekniske chef, Peter Ydesen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst